Jeff is doof, bijna blind en een regelrechte hit op YouTube

16 december 2016 om 17:42
nl
Jeff Horsten is 23 jaar en al doof sinds zijn geboorte. Door het Syndroom van Usher wordt hij ook blind. Maar dat weerhield de jongen uit Waspik er niet van een lied op te nemen. Het nummer 'Welkom in mijn wereldje' is inmiddels een ware hit op YouTube.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

Samen met zangeres Jorien Habing nam Jeff het nummer op. Hij zingt over het syndroom, waardoor hij uiteindelijk helemaal blind zal worden. "Deze wereld, waarin ik kijk door een koker. Lichaam en geest werken niet samen. Welkom in mijn wereldje."
Muziek als uitlaatklepDat Jeff muziek is gaan maken, is niet vanzelfsprekend. "Vroeger haatte ik muziek vanwege mijn slechthorendheid", zo schrijft hij op zijn Facebook-pagina. "Maar inmiddels is het een deel van mijn leven én een uitlaatklep. Ik speel zelfs gitaar en ukelele. Ook schrijf ik zelf teksten en dat zorgde voor een liedje."
Met Welkom in mijn wereldje' wil Jeff aandacht vragen voor het Syndroom van Usher. "Maar ik hoop ook dat mensen die slechthorend of slechtziend zijn zich hierin herkennen."
Het nummer is inmiddels bijna vijfduizend keer bekeken op YouTube en gedeeld op social media.[youtube:https://youtu.be/lgNcvAsIPr4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.