Dit zijn de uitslagen van de Brabantse clubs in de Jupiler League

16 december 2016 om 22:14 • Aangepast 21 november 2020 om 05:11
Vrijdagavond kwamen vijf Brabantse voetbalclubs in actie in de Jupiler League. NAC Breda won in eigen huis van FC Emmen (3-1) en FC Den Bosch haalde flink uit op bezoek bij Fortuna Sittard (0-4). Helmond Sport, FC Oss en FC Eindhoven gaan de winterstop in met een nederlaag.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Helmond Sport – Jong Ajax (2-4)Helmond Sport kwam na een kwartier spelen al op voorsprong tegen Jong Ajax. Lartey-Sanniez werkte de bal in eigen doel, nadat ploeggenoot Bergsma de bal tegen hem aan schoot. Helmond Sport wist de voorsprong niet lang vast te houden, voor rust bracht Kluivert de ploegen op gelijke hoogte. In het eerste kwartier na rust liep Ajax via doelpunten van Zeefuik en Dankerlui uit naar 1-3.
Teije ten Den brengt de spanning terug in de wedstrijd, de invaller passeerde doelman Peter Leeuwenburgh en maakt de aansluitingstreffer: 2-3. Twee minuten na het Helmond Sport-doelpunt scoort Mazraoui de 2-4, dat was ook de eindstand.
FC Volendam – FC Oss (3-1)FC Oss was de ploeg in vorm, maar aan de reeks overwinningen is vrijdag in Volendam een einde gekomen. FC Oss won vijf wedstrijden op rij, tegen de plaatselijke FC ging het met 3-1 onderuit. Jack Tuyp, Kevin van Kippersluis en Kees Kwakman waren verantwoordelijk voor de doelpunten van Volendam. Kort voor tijd maakte Justin Mathieu vanuit een strafschop de 1-3.
Mathieu schoot de eindstand op het scorebord, hij nam de penalty bij afwezigheid van Tom Boere. De topscorer was iets eerder naar de kant gehaald. Voor de wedstrijd kreeg hij twee Bronzen Stieren voor zijn prestaties in de tweede periode.

ZIE OOK: Schietgebedje bezorgt FC Oss keer op keer de winst
Fortuna Sittard – FC Den Bosch (0-4)FC Den Bosch heeft goede zaken gedaan vrijdagavond. Het speelde tegen Fortuna Sittard, dat niets in te brengen had tegen de ploeg van trainer Wiljan Vloet. Niek Vossebelt bracht Den Bosch al snel op voorsprong, via Damiano Schet, een eigen doelpunt van Fortuna Sittard en Jordy van der Winden liep de bezoekende ploeg nog voor rust uit naar een 0-4 voorsprong.
In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor de 0-4 ruststand ook de eindstand bleek te zijn.

VVV-Venlo – FC Eindhoven (1-0)FC Eindhoven was goed bezig tegen koploper VVV-Venlo, bij rust stond het nog 0-0. Toen was echter al wel duidelijk dat de opdracht om een goed resultaat te behalen erg lastig zou zijn. Kort voor rust kreeg Fries Deschilder rood. Hij werd bestraft na een opstootje. Niet veel later was er weer een opstootje, dit keer krijgt Almão geel.
Het duurde tot twintig minuten in de tweede helft voor FC Eindhoven brak. Joey Sleegers was de maker van het doelpunt. Het bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd, waarin FC Eindhoven in de slotfase nog kansen kreeg op de gelijkmaker. Door de zege gaat VVV als koploper de winterstop in.
NAC Breda – FC Emmen (3-1)In eigen huis ontving NAC Breda vrijdagavond FC Emmen, de supporters van de thuisploeg hielden rondom het duel een 'stil protest'. De spelers van NAC gaven zelf echter het goede antwoord door doelpunten te maken. Na iets meer dan een kwartier viel de 1-0. Cyriel Dessers knikte de bal binnen na een voorzet van Giovanni Korte.
Na rust maakte Arno Verschueren de 2-0 voor NAC. Vanuit een hoekschop kopte de verdediger het tweede NAC-doelpunt tegen de touwen. Robbie Haemhouts scoorde uit een rebound de 3-0. Youri Loen deed nog iets terug voor FC Emmen, maar verder dan de 3-1 kwam men niet. Door de zege klimt NAC naar de achtste plaats in de Jupiler League.
ZIE OOK: NAC schiet crisis van zich af, 3-1 tegen FC Emmen