Willem II boekt knappe zege op sc Heerenveen, Fran Sol grote man met twee treffers

16 december 2016 om 22:54 • Aangepast 21 november 2020 om 05:11
nl
Willem II heeft voor de vijfde keer op rij niet verloren in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin van de Looi won vrijdagavond met 2-1 van sc Heerenveen. Fran Sol scoorde twee keer voor de Tilburgse club.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Met dank aan Sol vond Willem II enigszins aansluiting met de middenmoot van de eredivisie. De spits genoot zijn opleiding bij Real Madrid en brak nooit echt door bij Villarreal. Voor Willem II is hij wel van grote waarde. De aanvaller tekende dit seizoen al voor zeven van de twaalf competitietreffers van de formatie uit Tilburg.
Sol kopte Willem II na een kwartier op voorsprong. Heerenveen kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Freek Heerkens, die een voorzet van Arber Zaneli achter zijn eigen doelman werkte.
Sol bewaarde zijn tweede doelpunt voor de 58e minuut. De Spanjaard beloonde zijn ploeg opnieuw voor een veldoverwicht. Want Willem II verdiende de zege, al ontsnapte de ploeg nog wel even toen Younes Namli in kansrijke positie op de vuisten van doelman Kostas Lamprou schoot.

Wachten op privacy instellingen...

Weerzien StreppelVooral door Sol kon Jurgen Streppel niet genieten van zijn weerzien met de club waar hij de afgelopen vijf jaar hoofdtrainer was. De coach bracht Willem II in die periode tot tweemaal toe terug naar de eredivisie.
Met zijn nieuwe club Heerenveen gaat hij, ondanks de nederlaag in Tilburg, de winterstop in als nummer vier van de ranglijst. Willem II staat door de overwinning tiende. Of het ook als nummer tien de winterstop in zal gaan is de vraag, daarvoor is het afhankelijk van de resultaten van Heracles Almelo, NEC en Sparta Rotterdam. Die drie clubs kunnen de Tricolores nog inhalen.
ZIE OOK: Coach Jurgen Streppel vrijdag op bezoek bij oude club: 'Willem II heeft mooie plek in mijn hart'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.