Video

NAC schiet crisis van zich af, 3-1 tegen FC Emmen

16 december 2016 om 23:06
nl
NAC heeft weer eens een wedstrijd gewonnen. De club was vrijdagavond thuis met 3-1 te sterk voor FC Emmen. Met de ruime overwinning hoopt NAC de sportieve crisis waar de club zich in bevindt van zich af te schudden.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Het NAC-publiek had best wat later naar het stadion kunnen komen. Het begin van NAC tegen FC Emmen was namelijk oersaai en het leek er even op dat het een lange zit zou worden.
Leven in de brouwerijDat veranderde na ongeveer een kwartier spelen. NAC ging wat meer druk vooruit zetten waardoor er wat meer leven in de brouwerij kwam.
Het resulteerde in een goal. In de 19e minuut kon NAC-spits Dessers simpel binnen koppen op een prima voorzet van Giovanni Korte, 1-0.
LEES OOK: NAC-trainer Marinus Dijkhuizen blijft strijdbaar ondanks matige prestaties: 'Ik geef nooit op'
IngekaktDaarna kakte de wedstrijd -behoudens wat kleine kansjes- weer volledig in. Ook op de tribunes was het niet veel. De befaamde wisselwerking tussen NAC en haar publiek tijdens het Avondje NAC was nergens te bekennen.
NAC verdubbelt voorsprongNa rust kon het publiek in 54e minuut weer even opveren. Een corner vanaf de linkerkant werd bij de eerste paal door NAC-verdediger Arno Verschueren keihard binnen gekopt, 2-0.
Toch nog leuke avondHet niet verwende NAC-publiek begon zich weer te roeren, het zag er naar uit dat hun club eindelijk weer eens ging winnen en dat het toch nog een leuke avond zou worden.
Dat werd het, want in de 64e minuut tekende aanvoerder Robbie Haemhouts voor de 3-0.
WinterstopDat invaller Youri Loen er nog 3-1 van maakte, deed er niet zoveel meer toe. NAC, de club in crisis, gaat toch met een overwinning de winterstop in.
Maar dat betekent zeker niet dat de club op de lauweren kan gaan rusten. Het was de eerste seizoenshelft niet goed, er moet iets gebeuren bij NAC.
Debacle niet vergetenDe zege op FC Emmen volgt op de ruime nederlaag tegen FC Eindhoven. Is die 6-2 nu vergeten? "Vorige week was echt een debacle, heel matig. Het enige wat we vandaag moesten doen was winnen. Het ging niet eens om heel goed voetbal. Het verzacht de nederlaag van vorige week een beetje, maar die dreunt nog wel na”, zei Kevin van Diermen na de wedstrijd.
Ook trainer Marinus Dijkhuizen is de oorwassing nog niet vergeten. "Zeker niet, dat mag niet nog een keer gebeuren. Maar gezien de stand was het belangrijk om te winnen. Het is dus lekker dat we gewonnen hebben.”
Sportieve crisisVan Diermen weet niet of de sportieve crisis door de zege op FC Emmen bezworen is. “Het is sowieso een moeizame eerste seizoenshelft geweest, die zit er nu op. Vandaag moest je wel echt winnen. Maar we mogen niet tevreden zijn met waar we nu staan. We moeten nu verder. Nog een paar dagen trainen, dan genieten van vakantie en dan moeten we er staan en een betere tweede seizoenshelft draaien.”
Dijkhuizen ziet NAC nog wel in de top vijf eindigen, maar tevreden is hij absoluut niet. "Het is onvoldoende, maar we moeten niet vergeten waar we vandaan komen. Het is qua budget niet een ploeg die zomaar even kampioen gaat worden. Het moet zeker beter, maar we staan maar enkele punten van de top vijf vandaan. Versterkingen in de winterstop? Zoals bekend hebben we geen geld, alles is op.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!