Dubbel feest voor Dries Wuytens: 's nachts vader geworden, 's avonds gewonnen van Heerenveen

17 december 2016 om 00:22 • Aangepast 21 november 2020 om 05:11
nl
Na de 2-1 zege op Heerenveen gaat Willem II met een opperbest gevoel de winterstop in. Dries Wuytens heeft alle reden om van de feestdagen te genieten. Vannacht om half drie werd hij vader van een dochter, daarna sliep de Belg twee uurtjes, om vervolgens met Willem het hoog geklasseerde Heerenveen te kloppen. "En nu kan ik niet meer lopen. Ik ga zo lekker slapen."
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

"Alles gaat prima, ook met de moeder", glundert Dries Wuytens na de geboorte van zijn dochter Cilou. "Om half zeven waren we pas terug op de kamer en om acht uur deed de dokter alweer zijn ronde." Vanmiddag sliep de verdediger twee uurtjes, om in de avond Heerenveen te verslaan. Wuytens speelde de wedstrijd uiteindelijk niet uit. "Ik kon niet meer, ik was helemaal op."
Het weerzien van Heerenveen-trainer Jurgen Streppel met zijn oude ploeg Willem II werd een boeiend schouwspel. Beide ploegen speelden op de aanval en kregen genoeg kansen. Uitblinker Anouar Kali nam de Tilburgers bij de hand en uiteindelijk besliste Fran Sol het duel door na een periode van droogte weer twee keer te scoren. De Spanjaard gaat dan ook opgelucht de winterstop in.

Wachten op privacy instellingen...

Trainer Erwin van de Looi repte na afloop over de leukste wedstrijd van zijn ploeg sinds hij trainer van Willem II is. "We moesten ook met wat dingen afrekenen. Slechts een overwinning in eigen huis dit jaar zou een negatief record zijn, een half jaar niet scoren uit standaardsituaties is niet best en nul doelpunten in zes wedstrijden wil je ook niet. Ik ben blij dat het allemaal gelukt is."
De trainer verwacht niet direct dat Willem II in de winterstop flink versterkt wordt.  "Deze groep gaat nog progressie maken. Voor een buitenkansje moet je je ogen niet sluiten. Maar in dit team zit nog genoeg rek."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.