Marjan van Loon meest invloedrijke vrouw in Volkskrant Top 200

17 december 2016 om 07:19
nl
Marjan van Loon uit Helmond is de hoogst genoteerde vrouw in de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. De president-directeur van Shell Nederland bezet de tiende plaats.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De ranglijst wordt voor het derde jaar op rij aangevoerd door Hans Wijers. De voormalig D66-minister en oud-topman van AkzoNobel bekleedt onder meer bestuurlijke functies bij Shell, Heineken en het Concertgebouw. Op de tweede plaats staat topman Paul Polman van voedingsmiddelenconcern Unilever en voorloper op het gebied van duurzaamheid.
Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank neemt de derde plaats in.
Aantal vrouwen gedaaldVan Loon - die een jaar geleden werd benoemd tot nieuwe baas van Shell Nederland, is een van de 52 vrouwen in de lijst. Voor het eerst sinds jaren is het aantal invloedrijke vrouwen gedaald, al staan ze gemiddeld wel op hogere posities dan in 2015.
Doel van de Top 200 is om jaarlijks de posities en netwerken van de 'bestuurlijke elite' in kaart te brengen. De krant doet dit op basis van een netwerkanalyse, een uitgebreide database met personen en functies en een journalistieke controle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.