Video

Marianne Vos is als veldrijdster twee jaar weggeweest, maar dat is nauwelijks te merken

17 december 2016 om 15:46 • Aangepast 21 november 2020 om 05:10
nl
Bijna twee jaar na haar laatste veldrit, heeft Marianne Vos haar rentree in de modder gemaakt. De wielrenster uit Babyloniënbroek werd vierde in de Scheldecross.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Vos startte achteraan in Antwerpen, maar lag halverwege al op de vierde plaats. Die positie hield ze vast tot en met de finish. Ze bleef zelfs het andere Brabantse wielerkanon, Thalita de Jong uit Ossendrecht, voor. De Jong werd vijfde.

Wachten op privacy instellingen...

De winst ging naar de Belgische Sanne Cant. Die klopte de Nederlandse Sophie de Boer in de eindsprint.
Reactie VosVos keek tevreden terug op haar eerste veldrit in ongeveer 700 dagen: "Ik was liever op het podium geeindigd, maar dat was te hoog gegrepen. De vierde plek is een mooi begin. Ik blies me wel op halverwege, maar daar schrik niet van. Dat gebeurt altijd in mijn eerste cross."
Vos, zevenvoudig wereldkampioene veldrijden, reed voor het laatst een cross in januari 2015. Toen eindigde ze bij het WK veldrijden in Tabor als derde. Blessures hielden haar sindsdien van de fiets. Mede daardoor besloot Vos het veldritseizoen van 2015-2016 te laten schieten.
Meer veldrittenDe oud-kampioene wil na de Scheldecross nog meer veldritten rijden. Zo verschijnt ze ook aan de start van de Vlaamse crossen in Diegem, Heusden-Zolder en Loenhout. In januari wil de Brabantse ook nog aan zes veldritten deelnemen, waaronder het Nederlands kampioenschap in Sint-Michielsgestel en het WK in het Luxemburgse Bieles, mits ze daarvoor wordt geselecteerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.