Mathieu van der Poel deelt mentale tik uit in Scheldecross

17 december 2016 om 17:17
nl
Mathieu van der Poel heeft zich weer laten gelden in het veldrijden. De Nederlander schreef zaterdag de Scheldecross in Antwerpen op zijn naam. De veldrit draaide weer uit op een verbeten strijd tussen Van der Poel, de Belgische wereldkampioen Wout van Aert en diens landgenoot Kevin Pauwels. Van Aert moest genoegen nemen met de tweede plaats, Pauwels werd derde.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Pas in de laatste ronde wist de Nederlander het Belgische duo achter zich te laten. Van der Poel ging erg laat in de remmen en dook daardoor als eerste de afsluitende zandstrook in. Die voorsprong hield hij in de laatste honderden meters naar de finish vast.
“Het was al vrij vroeg in de wedstrijd duidelijk dat het daar moest gebeuren", zei de winnaar na afloop. “Ik zag dat Wout een gat liet en toen wist ik dat de overwinning binnen was."
"Ik wilde hier graag winnen. Dit is een speciale cross voor mij. Het is vlakbij huis en hier begon het drie jaar geleden allemaal voor mij", aldus Van der Poel.
Mentale tikVan der Poel won de laatste tijd bijna alle wedstrijden. Met deze overwinning in Antwerpen deelt hij weer een mentale tik uit naar zijn grootste concurrent voor de wereldtitel Wout van Aert.
"Dat klopt al ben ik daar niet zo mee bezig. Een wereldkampioenschap is een wedstrijd op zich. Ik ben tijdens iedere wedstrijd maar met één ding bezig: als eerste over de meet komen."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.