Benito van de Pas piepend en krakend naar de tweede ronde van het WK darts

17 december 2016 om 17:41 • Aangepast 21 november 2020 om 05:10
nl
Hij piepte en kraakte, maar Darter Benito van de Pas uit Tilburg heeft zijn eerste partij op het WK Darts in Londen gewonnen. Tengku Shah uit Maleisië werd met 3-1 in sets uitgeschakeld. 'Big Ben' had moeite om de tripples te vinden, maar omdat Shah de dubbels niet raakte trok de Tilburger de overwinning toch nog over de streep.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

"Ik gooide heel slecht", blikte Van de Pas na afloop van de wedstrijd terug. "Meteen na de loting begonnen de zenuwen al. Je moet 'm toch maar zien te winnen. In de voorbereiding liep het dan ook niet lekker. Ik ga nu maar eens een paar dagen rust nemen."

Wachten op privacy instellingen...

Gedoodverfde winnaarDe als vijftiende geplaatste 'Big Ben' van de Pas was vooraf de gedoodverfde winnaar. Toch kwam Shah het beste uit de startblokken. Hij gooide in de eerste leg meteen de eerste 180'er van de wedstrijd. Van de Pas had moeite om het tempo van de Maleisiër bij te houden al wist de Tilburger Shah wel meteen te breken in de eerste leg. Shah liet zich echter niet ontmoedigen en brak Van der Pas in de volgende leg meteen terug.
Aan het einde van de set kwam Van de Pas een beetje op stoom. Al kreeg Shah nog wel een grote kans om de set op zijn naam te schrijven. De Maleisiër verzuimde echter om de dubbel 18 te raken. Daardoor kon Van de Pas de eerste set met 3-2 op zijn naam schrijven.

Wachten op privacy instellingen...

Tweede en derde setOok de tweede set verdiende niet de schoonheidsprijs voor Van de Pas. De Tilburger bleef moeite houden met het gooien van tripples, maar dankzij finishes van 60 en 125 wist de Tilburger ook deze set op zijn naam te schrijven. In de derde set kreeg Van de Pas het vertrouwen in eigen kunnen eindelijk terug. Zijn gemiddelde steeg naar 90 punten met drie pijlen. Toch was het Shah die de set uiteindelijk op zijn naam schreef met 3-2 in legs.

Wachten op privacy instellingen...

Vierde setDe vierde en beslissende set ging echter weer vrij makkelijk naar Van de Pas. De Tilburger hield zijn eigen sets en brak de Maleisiër in de tweede leg. Daardoor won 'Big Ben' de wedstrijd met 3-1 in sets.
In de tweede ronde neemt Van de Pas het op tegen de Engelsman Terry Jenkins. Hij versloeg in de eerste ronde landgenoot Josh Payne.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.