Mighty Mike dendert over Kim Viljanen heen in eerste ronde WK Darts

17 december 2016 om 20:57 • Aangepast 21 november 2020 om 05:10
nl
Michael van Gerwen heeft in de eerste ronde van het WK Darts geen spaan heel gelaten van Kim Viljanen. 'Mighty Mike' won simpel met 3-0 van de Fin. Slechts één leg mocht Viljanen winnen van de darter uit Gemonde. "Lekker om zo te beginnen", liet Van Gerwen na afloop weten aan RTL 7.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Van Gerwen is maar voor één ding naar Londen gekomen: het wereldkampioenschap. En dat liet hij meteen zien door in zijn eerste beurt van de wedstrijd meteen een 180'er te gooien. Het zette de toon voor de rest van de set, waarin Viljanen er niet aan te pas kwam. Een simpele 3-0 winst in legs voor 'Might Mike'.
"Zeker in de eerste twee sets ging het goed", vond van Gerwen."Ik ben trots op mezelf en hoop dat ik dit vol kan houden."

Wachten op privacy instellingen...

109 gemiddeldOok in de tweede set stond er geen maat op Van Gerwen. De Fin wist dit keer wel zijn eigen leg te houden, maar kon het gemiddelde van 109 punten met drie pijlen van Van Gerwen bij lange na niet benaderen.
In de derde set gaf Van Gerwen geen leg meer weg. De darter uit Gemonde wint dus in hoog tempo en zonder problemen van Kim Viljanen. De volgende tegenstander voor Van Gerwen in de tweede ronde is de Spanjaard Christo Reyes.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.