Darter Maikel Verberk (17) uit Herpen geeft Van Gerwen goede voorbeeld met jeugdwereldtitel

18 december 2016 om 07:41
nl
De 17-jarige Maikel Verberk uit Herpen heeft zaterdag in Londen op het grote podium van Alexandra Palace de junioren wereldtitel van dartsbond PDC gewonnen. De jonge darter liet zijn Engelse tegenstander Jim Moston kansloos en won met 4-0.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Verberk begon brutaal op het podium waar momenteel het WK darts voor de grote mannen wordt gespeeld. Hij begon met een 180 om de eerste leg van de partij vervolgens uit te gooien met een finish van 105.
De partij tussen Verberk en Moston vormde de afsluiter van het junioren circuit van de PDC. Met zijn zege gaf de jonge darter uit Herpen Michael van Gerwen vast het goede voorbeeld. Hij begon zijn wereldkampioenschap zaterdagavond laat met een makkelijke zege. Van Gerwen is maar voor één ding naar Londen gekomen: het wereldkampioenschap
Van Gerwen als voorbeeld“Het voelde geweldig”, zei Verberk na afloop van zijn partij. “Ik ben pas zeventien en ik heb nog zoveel jaren voor me liggen. Michael van Gerwen was een van de eerste spelers die ik zag gooien. Ik wil net zo goed worden als hij.”
Verberk wordt door kenners al de nieuwe Michael van Gerwen genoemd. Tijdens het WDF World Cup-dartstoernooi in Turkije vorig jaar won hij met vier wereldtitels alles wat er te winnen viel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.