Eigenaresse feestzaal ook belaagd: 'Ik maak je dood, nu!'

19 december 2016 om 10:49
nl
“Ik heb dit nog nooit meegemaakt. We hadden een wilde stier binnen. Alles is kapot en ik loop over de bloedsporen.” Saskia Destombes weet niet wat haar is overkomen. Ze is de eigenaresse van Boerderij De Zellebergen in Oudenbosch, waar een bruiloftsfeest zaterdagnacht compleet uit de hand liep.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Gasten en medewerkers raakten gewond, een vrouw werd bij de keel gegrepen en een kerstboom ging door de lucht. De politie heeft een 26-jarige verdachte uit Oudenbosch aangehouden. Destombes heeft aangifte gedaan.
ZIE OOK: Kerstboom door de lucht, vrouw bij de keel gegrepen: bruiloft loopt volledig uit de hand
'Zoon van de bruidegom'Ze vertelt dat het de zoon van de bruidegom is die compleet door het lint ging. De man ging voor de tweede keer trouwen. Het is volgens haar een kind uit het eerdere huwelijk. Waarom hij helemaal los ging, is niet bekend.
“Ik heb werkelijk waar geen idee. We vermoeden dat er drugs in het spel was”, vertelt de eigenaresse. “Wat ik wel weet, is dat hij al sinds 2012 een bekende van de politie is op dit gebied. Hij heeft afgelopen maand nog iemand in elkaar getimmerd en een politieagent het ziekenhuis in geslagen in Breda.”
DoodsbedreigingDestombes vertelde dat zij en haar medewerkers niks konden doen. “Hij reageerde nergens op.” Op een gegeven moment moest de ‘wilde stier’ ook haar hebben. “Een collega gilde tegen mij: ‘pas op, Sas’. Hij kwam naar me toe, trok me aan mijn haren en werkte me op de grond. Ook klapte hij mijn hoofd tegen de grond en schreeuwde: ‘Ik maak je dood, nu!’”
Zus bij de keel gegrepenZe kan er goed over praten, maar de schrik zit er zeker nog wel in. “Het was verschrikkelijk. Hij heeft zijn zus bij de keel gegrepen, waar haar 6-jarige dochter bij was.” Ook zijn vader, de bruidegom, heeft hij geslagen. “We hadden hier drie ambulances staan. Ze moesten allebei mee. Van de vader is zelfs een hartfilmpje gemaakt.”
De feestzaal ligt compleet overhoop. “Dit is echt niet normaal. Je zou moeten zien hoe het er hier binnen uitziet. Alles is kort en klein geslagen. Zelfs de verwarming ligt eraf.”
Zondag bedreigd"Ik ga zo weer de politie bellen, want we worden bedreigd", zegt de eigenaresse zondagavond, nadat ze met Omroep Brabant heeft gesproken. "Ze zeggen dat ze vanavond langs willen komen en hebben dreigementen geuit."
Geen reactie familieDe familie van de verdachte wil niet op de zaak reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.