Ajax en PSV in balans na matige, maar spannende topper

19 december 2016 om 07:39
PSV is er zondag niet in geslaagd om het gat richting Feyenoord en Ajax te dichten. De topper tegen de Amsterdammers eindigde in 1-1.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
van Kalmthout Jesse

Davey Klaassen zette de Amsterdammers met een prachtig schot op voorsprong, invaller Siem de Jong maakte gelijk.
Gemiste kansenAjax was voor eigen publiek het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. De ploeg miste in de voorhoede echter stootkracht om de kampioen uit Eindhoven pijn te doen. De blessures van Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi, beide na een duel met Andres Guardado, hielpen wat dat betreft niet mee.
Davy Klaassen brak kort na rust de ban. Hij scoorde met een schitterende uitgaal in de kruising, waar PSV's uitblinker Jeroen Zoet niets aan kon doen. Uitgerekend invaller en oud-Ajacied Siem de Jong bracht PSV tien minuten voor tijd langszij.
Feyenoord lachende derde/eersteHet gelijkspel in Amsterdam was goed nieuws voor Feyenoord. De koploper uit Rotterdam gaat de winterstop in met vijf punten voorsprong op Ajax en acht op PSV.
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijd. Die is hieronder terug te kijken. [scribblelive:http://scrbliv.me/2439470]