Mathieu van der Poel opnieuw de beste in wereldbeker

18 december 2016 om 18:54
nl
Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag de zesde manche uit de wereldbeker gewonnen. Op en rond de Citadel van Namen werd het opnieuw een tweestrijd tussen de Nederlander en zijn Belgische rivaal Wout van Aert.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Van der Poel ging al vroeg in de aanval en creëerde een voorsprong, mede dankzij twee buitelingen van Van Aert. De wereldkampioen kwam wel weer terug bij zijn generatiegenoot, met wie hij week in week uit om de zeges strijdt. Nadat Van Aert door tegenslag opnieuw achterop was geraakt, was er in de slotronde weer het vertrouwde beeld met de twee heersers samen op kop. Van der Poel, die zaterdag Van Aert al voorbleef in de Scheldecross, won.
Niet super“Ik was niet super in het begin, maar kreeg en paar keer een gaatje na foutjes van Wout. Maar hij kwam telkens enorm sterk terug”, verklaarde Van der Poel zijn voorsprong tegen Sporza. “Ik heb me op de laatste ronde gefocust. Ik had het gevoel dat Wout de sterkste man was, maar ik kan een finale rijden in zo'n cross.”
Van Aert voelde zich sterk, maar was ook teleurgesteld. “Ik denk dat ik even goed was als Mathieu, maar ik kon niet overeind blijven. Zulke fouten mag ik niet maken.”
LeiderHet was voor Van der Poel de derde zege dit seizoen in de wereldbekerreeks. Van Aert, die de eerste twee crossen won, blijft met 370 punten leider in de stand. Van der Poel staat zevende met 240 punten. De Nederlandse kampioen miste de eerste twee wedstrijden om de wereldbeker in Noord-Amerika wegens een knieoperatie en kon zijn achterstand niet verder goedmaken in de cross van Koksijde. Die werd wegens te harde wind afgelast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.