Drunen gaat 200 jaar terug in de tijd tijdens Dickensfestijn [FOTO'S]

19 december 2016 om 07:30 • Aangepast 21 november 2020 om 05:09
nl
In Drunen werd de klok dit weekend teruggedraaid naar de 19e eeuw, de tijd van ruisende rokken, bedelaars en stemmige zangkoortjes. Tijdens het Dickensfestijn Drunen kwamen de vele personages van de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens tot leven.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Weeskinderen, deftige heren, straathoertjes en schoorsteenvegers, ruim vierhonderd inwoners waren helemaal in oude Engelse stijl te bewonderen in de binnenstad van Drunen. Zelfs burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden liep mee, samen met zijn vrouw, helemaal anno toen.
Kerkhof en tarotkaartenZwervers bedelden om geld, koortjes zongen kersliederen en Maria en Jozef zochten met hun ezels naar een warme plek om te overnachten. In de Dickenssteeg werd de was op straat gedaan en lazen zigeuners de tarotkaart. Ook was er een heus kerkhof waar onder anderen Ebenezer Scrooge zijn eeuwige rust vond.
Onze fotografe was ook bij het Dickensfestijn Drunen en schoot schitterende sfeerplaatjes. De fotoserie is hier te bekijken.


Het was de twaalfde editie van het Dickensfestijn, en ieder jaar wordt het evenement groter en professioneler. Zo volgden de figuranten dit jaar speciale workshops om het acteertalent verder bij te spijkeren.

Wachten op privacy instellingen...

Feestelijke paradeHoogtepunt was de feestelijke parade waarbij alle personages onder begeleiding van een groot aantal doedelzakspelers door de straten trok. Inclusief een kudde schapen die zich niets van de route aantrok en gewoon tussen het publiek door wandelde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.