Video

Burgemeester Sint-Oedenrode verliest spannende damwedstrijd

19 december 2016 om 14:35 • Aangepast 21 november 2020 om 05:08
nl
Burgemeester Peter Maas van Sint-Oedenrode moest maandagmorgen al vroeg een nederlaag incasseren. De burgemeester was uitgedaagd voor een potje dammen door Bernie Salden. Bernie heeft het syndroom van Down en is een fanatieke dammer. Maandagochtend wierp zijn jarenlange training zijn vruchten af: in een snelle en spannende partij won hij overtuigend van burgemeester Maas.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

"Bernie kan zeggen dat hij van de laatste burgemeester van Sint-Oedenrode gewonnen heeft en daarmee schrijft hij geschiedenis", was de reactie van de sportieve verliezer na afloop van de match. Sint-Oedenrode gaat op 1 januari op in de nieuwe gemeente Meierijstad en verdwijnt dan als zelfstandige gemeente.
Al meteen op achterstandBernie is een trouw bezoeker van de huidige gemeenteraadsvergaderingen in Sint-Oedenrode. Hij was blij dat hij de burgemeester nog net voor diens afscheid zover heeft gekregen om tegen hem te dammen. Bernie traint wekelijks bij zijn oud-groepsleider Ruud Marinus. "Hij vindt het leuk met mij te dammen en wat hij daarvan leert heeft hij nou goed laten zien."

Wachten op privacy instellingen...

De burgemeester mocht met wit de eerste zet plaatsen, maar kwam al snel op achterstand door het uigekiende spel van Bernie. Die sloeg in grote snelheid met zwart de stenen van de burgemeester van het bord. In korte tijd moest burgemeester Maas zich gewonnen geven.
Voor Bernie had de wedstrijd nog een extra reden: hij wilde op deze manier aandacht vragen voor KDD, de koeriersdienst waarvoor hij werkt. En dat is gelukt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.