Video

Tilburg presenteert logo voor Koningsdag 2017: de letter T met een kroon

19 december 2016 om 15:17 • Aangepast 21 november 2020 om 05:08
nl
In Tilburg is maandagmiddag het logo onthuld voor Koningsdag 2017. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vieren volgend jaar op 27 april Koningsdag in Tilburg. Voor die gelegenheid is een speciaal logo ontworpen in de vorm van de Tilburgse T met een kroon.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Bijzonder is ook dat koning Willem-Alexander op die dag zijn vijftigste verjaardag viert.
De vorm van de kroon is volgens de makers van het logo afgeleid van een kroon in een voormalig Tilburgs stadswapen. De iconen in de kroon belichten enkele belangrijke kanten van Tilburg: het bolletje wol verwijst naar de textielindustrie, maar ook naar het sociale hart van Tilburg. De cello en de gitaar staan voor de Tilburgse muziekcultuur, met onder meer de rockacademie.
De overige vier iconen zijn ontleend aan TilburgsAns, het Tilburgse lettertype. Verder zijn het 'kroepoekdak' van het centraal station van Tilburg, een draaimolenpaard (verwijst naar de kermis), de woontoren Westpoint en 'Den Ophef', de hefbrug over de Piushaven, te zien in het logo.

Wachten op privacy instellingen...

Nieuwe stijlIn Tilburg wordt voor de derde keer Koningsdag ‘nieuwe stijl’ gevierd. Het koninklijk paar bezoekt sinds een paar jaar slechts één stad. Na Dordrecht en Zwolle is dit jaar Tilburg aan de beurt. Voorheen werden op een dag twee plaatsen bezocht.

Wachten op privacy instellingen...


Verborgen parelsHet programma voor Koningsdag 2017 is nog niet bekend. Burgemeester Peter Noordanus liet al weten dat hij het koningspaar 'de verborgen parels van de stad wil laten zien'.
Het programma wordt samengesteld met alle inwoners. Iedereen mag meedenken en ideeën aandragen. Ook is de gemeente van plan verenigingen en sportclubs in de stad bij de voorbereiding te betrekken.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.