Video

Recyclingbedrijf Someren wil meer tijd voor bodemonderzoek

19 december 2016 om 14:46
nl
De eigenaar van Van den Hoogen Recycling in Someren-Heide vindt dat hij te weinig tijd krijgt om bodemonderzoek op zijn eigen terrein te laten doen. En ook om gemeentegrond die naast zijn terrein ligt schoon te maken. Dit heeft de gemeente Someren maandag naar buiten gebracht.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De eigenaar van het bedrijf, waar in november een enorme bandenbrand woedde, heeft volgens de gemeente bezwaar aangetekend tegen de eisen die de gemeente begin december aan hem stelde.  
Het bodemonderzoek en de sanering van de gemeentegrond, die wordt gebruikt door een boer, zou uiterlijk 1 februari volgend jaar klaar moeten zijn. Een termijn waar Van den Hoogen volgens eigenaar Jan van den Hoogen niet aan kan voldoen.
LEES OOK: Someren kan niet wachten tot afgebrand bandenbedrijf is opgeruimd: 'Eindelijk weer luchten' Deze week meer duidelijkheidDe gemeente bekijkt volgens een woordvoerder momenteel het bezwaar van Van den Hoogen. Hij verwacht hier deze week meer duidelijkheid over te kunnen geven.  
Eerder verplichtte de gemeente de eigenaar van het bedrijf al de bandenresten, de slib en slurry die op zijn terrein liggen voor woensdag twaalf uur op te ruimen. Iets dat volgens een woordvoerder van de gemeente lijkt te lukken. “We hebben hier alle vertrouwen in”, geeft hij maandag aan.
Opruimen restmateriaalHet restmateriaal dat na woensdag nog op het terrein ligt, moet volgens de woordvoerder vervolgens uiterlijk 16 januari zijn opgeruimd. Het gaat dan om bijvoorbeeld ijzer en beton.  
Woordvoerder Martien Driessen van het recyclingbedrijf was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.