Crimineel is isoleercel Vught zat en spant kort geding aan tegen de Staat

19 december 2016 om 18:57
nl
Een gevangene van de PI in Vught spant een kort geding aan tegen de Staat, omdat hij naar eigen zeggen onterecht in de isoleercel zit. Het gaat om Rob Z., die veroordeeld is voor fraude, oplichting en een overval op zijn schoonouders.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Rob Z. zit al tien dagen in volledige afzondering, zegt zijn advocaat Richard van der Weide. Volgens hem is Z. niet officiel beschuldigd en mag hij daarom helemaal niet apart worden vastgezet.
'Zorgwekkend'De leiding van de gevangenis in Vught verdenkt Z. ervan dat hij in de gevangenis doorgaat met zijn criminele activiteiten. Daarom mag hij met niemand contact hebben, behalve met zijn advocaat. Maar die straf is helemaal niet onderbouwd, zegt Van der Weide. "Ondanks herhaaldelijk aandringen weten we nog steeds niet waarom mijn cliënt in afzondering zit", zegt de advocaat. "Een zorgwekkende gang van zaken."
Z. wil dat de rechter in een kort geding met een onderbouwing komt, of hem uit zijn isoleercel haalt. Of er een betere onderbouwing komt is nog niet duidelijk. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie wil geen vragen beantwoorden over individuele zaken.
Twintig jaar celRob Z. zit een gevangenisstraf uit van twintig jaar. Hij kreeg zestien jaar voor fraude en oplichting. Ook is hij betrokken geweest bij het laten ontploffen van een handgranaat en heling van een schilderij van Karel Appel. Later kwam daar vier jaar bovenop voor een overval op het huis van zijn schoonouders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.