Eindhoven staat stil bij Aleppo: 'Bidden is enige wat we kunnen doen'

19 december 2016 om 18:19 • Aangepast 21 november 2020 om 05:07
nl
In Eindhoven werd vanavond stilgestaan bij Aleppo. Zo'n vijftig mensen kwamen naar het Stadhuisplein voor de mensen in de Syrische stad. De wake werd georganiseerd door twee Eindhovenaren, die aandacht willen vragen voor al het geweld in de wereld.
Profielfoto van van Vlodrop Gabriëlle
Geschreven door
van Vlodrop Gabriëlle

Op het Stadhuisplein worden kaarsjes neergelegd in de vorm van het vredesteken. ''Ik had vrienden in Aleppo. Een aantal daarvan leeft inmiddels niet meer door de oorlog daar'', vertelt een man die een aantal kaarsjes aansteekt.

Wachten op privacy instellingen...

'Willen geen geweld'Zo'n 20.000 mensen zijn tot nu toe geëvacueerd uit Aleppo. Maar nog steeds niet alle mensen zijn gered en ook is de vrede nog ver weg. "Wij vonden het tijd dat na Amsterdam nu ook Eindhoven stilstaat bij de inhumane misstanden'', vertelt organisator Anouk Teune.
Aanleiding voor de wake is de situatie in Aleppo, maar de boodschap van de organisatie is eigenlijk breder dan dat. "We voeren oorlog om vrede te krijgen, maar dat is natuurlijk heel raar", zegt Nabben. "We willen geen geweld."
Kou en wind"Rondom de oorlog in Syrië zijn de meningen over wie goed en wie fout is op het moment erg verdeeld. Maar eigenlijk zijn we allemaal fout, want we kijken allemaal toe terwijl er daar onmenselijke dingen gebeuren."

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks de kou en de wind die er staat op het Stadhuisplein gaan de tientallen aanwezigen verder met het ontsteken van de kaarsjes. ''Verder kunnen we alleen maar bidden. Dat is het enige wat we kunnen doen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!