Houden we niet meer van Guus? Brabant zakt flink in Top 2000

19 december 2016 om 18:59
nl
Is de populariteit van Guus Meeuwis in Nederland voorbij? Of hebben er dit jaar veel minder Brabanders gestemd? In de Top 2000 daalden alle liedjes van de Tilburgse zanger flink, zo maakte de Radio 2 maandagmiddag bekend. Zelfs 'Brabant' zakte, van plek 22 naar plek 42.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Het onofficiële Brabantse volkslied schommelt al jaren in de top van de eindejaarslijst. In 2005, een jaar nadat het lied uit kwam, kwam het binnen op plek 144. Sindsdien is het elk jaar een van de 35 populairste platen bij Radio 2-luisteraars. Alleen in 2008 zakte het lied flink in de Top 2000. Toen stond het plotseling op plek 74.
Minder liedjes in de topEr staan dit jaar zes liedjes van Guus Meeuwis in de Top 2000. Na Brabant (dit jaar op plek 42) zijn dat Geef mij je angst (332), Dat komt door jou (492), Het is een nacht (774), Tranen gelachen (873) en De weg (1091). Alle liedjes daalden op de lijst. Zo stond 'De weg' vorig jaar nog op plek 332.
Drie liedjes vielen zelfs helemaal buiten de lijst: Proosten, Het kan hier zo mooi zijn en zelfs de klassieker Per Spoor zijn dit jaar niet in de week voor Oud en Nieuw te horen.
Piano ManIn Tilburg is dit jaar in elk geval wel veel gestemd op Piano Man van Billy Joel, vertelde Radio 2 aan het BD. Het lied belandde dit jaar op plek 4, dankzij de massale steun van Tilburgse studenten. De die-hard-stappers en studenten weten het: dit lied wordt in de stad vaak gedraaid als afsluiting van een uitgaansavond. Het werd populair dankzij de kroeg Polly Maggoo, waar de Jongens van Jeweetwel het lied al acht jaar lang elke woensdagavond live spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.