Video

Staat het mooiste kersthuis van Brabant in Schijf?

19 december 2016 om 21:43
nl
Wie heeft het mooiste kersthuis van Brabant? Er kwamen honderden reacties op deze vraag. Vijf daarvan hebben wij genomineerd, en je mag vanaf donderdag kiezen welk huis de titel 'Mooiste kersthuis van Brabant' mag dragen. Een van de genomineerden is het huis van Martijn van Overveld uit Schijf.
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

De 19-jarige Martijn bouwt al een paar jaar zijn ouderlijk huis om tot een echt kersthuis. Er hangen zo'n 15.000 lampjes en de lichtgevende ornamenten maakt hij zelf. "Een uit de hand gelopen hobby", grijnst hij. "Het is een kwestie van lassen, een lichtslang erop monteren en dan kijken of het werkt." En of dat het werkt: het huis en de tuin van Martijn zijn een explosie van licht in de rustige straat in Schijf.
Martijn organiseerde begin december een evenement om alle lichtjes te ontsteken. Er kwamen zo'n tweehonderd mensen kijken, ook de burgemeester. "Ik heb haar uitgenodigd en ze kwam", vertelt Martijn trots. "En ze vond het hartstikke mooi." Een gedetailleerd plan voor de versieringen op het huis en in de tuin heeft Martijn niet. "Het idee is om gewoon zo mooi mogelijk te versieren. En vooral veel lampjes te gebruiken!"
Veel kijkersHet fel versierde huis trekt veel aandacht. En daar is het Martijn ook om te doen: "Als mensen voorbij komen, stoppen ze of ze gaan heel langzaam rijden om alles te kunnen bekijken. Als ik dan zie dat mensen het leuk vinden, heb ik echt eer van mijn werk."
Tot en met donderdag zie je de andere huizen die genomineerd zijn voor 'Het Mooiste Kersthuis van Brabant'. Daarna kunt je op Facebook stemmen op je favoriet.
ZIE OOK: Is dit de mooiste kersttuin van Brabant?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.