Helikopter en politieauto's moeten 'dronken man met halve fles port achter de kiezen' stoppen

20 december 2016 om 11:22
nl
Een dronkenlap uit Sleeuwijk maakte het maandag wel heel bont op de A59. Hij zat met véél te veel alcohol op achter het stuur. Toen de politie dat in de gaten kreeg, weigerde de man te stoppen. In plaats daarvan reed hij tegen een politiebusje aan.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

De dronken 47-jarige automobilist uit Sleeuwijk reed op de A59 en viel dusdanig op dat de politie er meldingen over kreeg. Twee politieauto's en een helikopter gingen op zoek naar de man.
Hij wilde niet stoppenDe bemanning van de politiehelikopter zag z'n auto staan op parkeerplaats Hespelaar, vlakbij Made. Vanuit de helikopter was te zien dat de man weer instapte en wegreed.
Agenten kwamen de bezopen automobilist een stukje verderop tegen op de snelweg. Ze gaven hem een stopteken, maar de man weigerde te stoppen. Naar eigen zeggen probeerde hij om het politiebusje heen te rijden, maar hij botste tegen het busje aan.
Port en bierDe man werd in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht. Uit een blaastest bleek dat hij bijna vijf keer te veel alcohol in zijn bloed had. De man zei zelf dat hij een halve fles port en drie of vier flesjes bier had gedronken.
Uiteraard is hij zijn rijbewijs kwijt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.