Video

Geen vrachtwagens meer bij Glazen Huis na aanslag Berlijn

20 december 2016 om 10:37
nl
'We laten ons niet gek maken en ons dit feest niet afnemen." Paul Depla heeft met pijn in zijn hart extra veiligheidsmaatregelen moeten nemen rond de Grote Markt, na de aanslag op de kerstmarkt, maandagavond in Berlijn. Er worden vanaf dinsdag 's ochtends extra hekken geplaatst, om te voorkomen dat vrachtwagens en auto's bij het Glazen Huis kunnen komen. Leveranciers die de winkels en café's willen bevoorraden, moeten dat met steekkarren doen.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Deze week komen dagelijks duizenden bezoekers naar de Grote Markt vanwege 3FM Serious Request. Het bezoekersaantal voor dit jaarlijkse evenement heeft vooralsnog niet te lijden om de terreurdaad in de Duitse hoofdstad. Het was dinsdagochtend zelfs drukker dan een dag eerder, zo liet de gemeente weten.
Voorbereid op aanslag met vrachtwagenBreda had al allerlei veiligheidsmaatregelen genomen, ook specifiek om een aanslag met een vrachtwagen zoals in Berlijn te voorkomen. "We hadden daarom al met auto’s de toegangswegen naar de Grote Markt afgezet zodat er geen vrachtwagens konden en kunnen komen", zegt Depla.
Nu komen er dus extra maatregelen, waardoor de winkels en horecagelegenheden rond het Glazen Huis met steekkarretjes moeten worden bevoorraad. "We begrijpen dat deze maatregel voor enige extra overlast kan zorgen", zegt Depla. "We vragen hiervoor begrip. Veiligheid heeft namelijk onze hoogste prioriteit.”
ZIE OOK: Markland College in Zevenbergen schrapt schoolreisje na aanslag op kerstmarkt in Berlijn

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.