Sta je vaak in de file op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven? Rijkswaterstaat zoekt jou!

20 december 2016 om 11:34 • Aangepast 21 november 2020 om 05:06
nl
Sta je vaak tijdens de spits in de file op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven? Dan is Rijkswaterstaat op zoek naar jou.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Rijkswaterstaat start volgend jaar een project om de verkeersdruk op het traject tijdens de ochtendspits te verminderen. Weggebruikers die dagelijks last hebben van files tussen halfzeven en kwart over negen ’s ochtends, kunnen zich aanmelden om mee te doen aan het ‘spitsmijdenproject’. Deelnemers kunnen tot tachtig euro per maand aan cadeaus verdienen.

Wachten op privacy instellingen...

Gewoontegedrag doorbrekenDe spitsreizigers worden gewezen op reisalternatieven die gewoontegedrag kunnen doorbreken. Rijkswaterstaat wil daarmee bereiken dat mensen bijvoorbeeld buiten de spits om reizen, het openbaar vervoer gebruiken, vaker thuis werken of met de fiets naar het werk gaan.
In november en december heeft Rijkswaterstaat met behulp van kentekenregistraties in kaart gebracht hoeveel automobilisten er dagelijks over de A2 tussen Nederweert en Eindhoven rijden. Weggebruikers die regelmatig in de ochtendspits zijn gesignaleerd, ontvangen binnenkort een uitnodiging om mee te doen aan het project.
Rijd je vaak over dit traject, maar krijg je geen uitnodiging? Dan kun je je via deze website alsnog opgeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.