Video

Willem II zet grote stap naar handhaving in Eredivisie na spektakelstuk tegen FC Utrecht

31 maart 2018 om 20:30
nl
Willem II heeft zaterdag op spectaculaire wijze drie waardevolle punten behaald in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. De ploeg van trainer Reinier Robbemond herstelde zich thuis tegen FC Utrecht van een 0-2 achterstand en won met 3-2.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

De zege op FC Utrecht betekent dat Willem II onder leiding van Robbemond nog altijd ongeslagen is (twee zeges, één gelijkspel). De 3-2 in een kletsnat Tilburg was bovendien de vierde thuiszege op rij voor de Tricolores, de beste reeks sinds een soortgelijke serie in 2004.

Wereldgoals
Het ene Tilburgse doelpunt was deze avond nog mooier dan het andere. Thom Haye schoot bij een 0-2 achterstand prachtig raak uit een vrije trap, Konstantinos Tsimikas zorgde met een omhaal voor de gelijkmaker en Fran Sol verschalkte doelman David Jensen met een prachtige lob. 

Fran Sol topscorer van Nederland
De 3-2 betekende het vijftiende competitiedoelpunt van het seizoen voor Sol, die daarmee nu weer alleen topscorer van de Eredivisie is. PSV'er Hirving Lozano bleef droog staan tegen NAC en volgt met veertien goals.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Hoogtepunten

90+4. Afgelopen! Willem II wint op spectaculaire wijze van FC Utrecht en pakt drie belangrijke punten in de strijd om klassebehoud.

86. De spanning stijgt in Tilburg. Worden er vanavond drie heel belangrijke punten gepakt?

85. Ogbeche komt in het veld voor Haye.

80. Topscorer Fran Sol wordt geslachtofferd na de rode kaart van Heerkens. Hij maakt plaats voor Jop van der Linden..

78. Ai... rode kaart voor Willem II-verdediger Freek Heerkens.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

76. Elmo Lieftink heeft kramp en wordt daarom gewisseld. Jordy Croux binnen de lijnen.

75. Utrecht heeft de moed nog niet opgegeven. De bezoekers zoeken de aanval, maar worden niet super gevaarlijk.

Wachten op privacy instellingen...

 

60. Fran Sol is de eerste speler van Willem II sinds Denny Lanzaat in 2001/02 die de grens van vijftien doelpunten in één seizoen bereikt.

Wachten op privacy instellingen...

 

56. Het veld in Tilburg is door de vele regenval echt slecht bespeelbaar. De amusementswaarde is echter groot!

Wachten op privacy instellingen...

 

50. Fran Sol zet Willem II voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong, 3-2. Hij lobt de bal fraai over doelman David Jensen. De assist kwam van Mohamed El Hankouri.

Wachten op privacy instellingen...

 

50. Doelpunt Willem II!

45. Scheidsrechter Jochem Kamphuis fluit voor het rustsignaal: 2-2.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

45. Op slag van rust opnieuw een weergaloos doelpunt van de thuisploeg, nu van Konstantinos Tsimikas. De Tilburgers trekken de stand gelijk en zijn helemaal terug in de wedstrijd.

45. Doelpunt Willem II!

Wachten op privacy instellingen...

 

39. Thom Haye brengt de spanning terug met een geweldige vrije trap.

39. Doelpunt Willem II!

31. Sander van der Streek zet de bezoekers op 0-2, wederom op aangeven van Urby Emanuelson. Hij schiet hard raak vanaf de rand van de zestien.

31. Doelpunt FC Utrecht!

29. Fran Sol gaat naar de kant met een blessure. 

Wachten op privacy instellingen...

25. Willem II komt er na de openingstreffer niet aan te pas. Kansen blijven uit, de Tilburgers lopen vooral achteruit.

21. Met dat tegendoelpunt is de kans op een evenaring van het clubrecord van vier clean sheets op rij voor Willem II verkeken.

Wachten op privacy instellingen...

 

19. De bezoekers komen op voorsprong via Gyrano Kerk, op aangeven van Urby Emanuelson.

19. Doelpunt FC Utrecht! 

14. De eerste grote kans voor de thuisploeg komt via Ben Rienstra. De middenvelder heeft de pech dat doelman David Jensen de goede kant op duikt.

7. Willem II mag de grensrechter dankbaar zijn. Hij ziet een overtreding in het strafschopgebied. De 0-1, de bal vloog er vervolgens in, wordt afgekeurd.

Wachten op privacy instellingen...

 

1. De bal rolt in Tilburg!

 

VOORAF
Opstellingen
Willem II moet het tegen FC Utrecht stellen zonder Eyong Enoh, Ismail Azzaoui, Thomas Meissner, Jordens Peters, Etien Velikonja en Mattijs Branderhorst.

FC Utrecht treedt in Tilburg aan zonder Yassin Ayoub. De Marokkaanse middenvelder kampt met een knieblessure, opgelopen bij de nationale ploeg. Ayoub (24) moest zijn debuut in het Marokkaanse elftal weer uitstellen vanwege die fysieke klachten.

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong kan tegen Willem II ook niet beschikken over Simon Makienok, Patrick Joosten, Jean-Christophe Bahebeck, die al langer afwezig zijn.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Statistieken

Willem II won zijn laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie (3-0 tegen VVV-Venlo, 1-0 tegen Roda JC en 5-0 tegen PSV) en hield daarbij telkens zijn doel schoon. 

• Een nieuwe clean sheet in een thuiswedstrijd betekent een evenaring van een clubrecord voor Willem II. In de Eredivisiehistorie zette de club pas één keer eerder een reeks van vier thuisduels zonder tegentreffer neer: in 1994 tegen achtereenvolgens Dordrecht'90 (1-0), Go Ahead Eagles (4-0), FC Groningen (3-0) en MVV (1-0).

• Eind 2004 wonnen de Tricolores voor het laatst vier thuisduels op rij. Dat gebeurde toen achtereenvolgens tegen Roda JC (3-1), Vitesse (3-2), FC Groningen (4-2) en RBC Roosendaal (3-0).

Wachten op privacy instellingen...

• Willem II stond 33 keer eerder in eigen huis tegenover FC Utrecht. De thuisploeg won veertien keer, tegen vijftien Utrechtse zeges. Slechts vier keer eindigde een Tilburgse editie van dit duel in een gelijkspel.

• Vorig seizoen verloor Willem II in de slotfase van FC Utrecht: 0-1. In dat duel speelde Willem II de laatste dertig minuten met tien man na een rode kaart voor spits Fran Sol. Het winnende doelpunt van de bezoekers kwam uiteindelijk op naam van Sebastien Haller.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.