'Mensen zouden kunnen schrikken', geen oefenmunitie bij KMA Breda na aanslag Berlijn

20 december 2016 om 13:24
nl
Bij de KMA in Breda is besloten om aanstaande donderdag tijdens de relatiedag geen oefenmunitie af te vuren. Dit naar aanleiding van de aanslag in Berlijn. 'Mensen zouden ervan kunnen schrikken.'
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Bezorgde omwonenden van de KMA vonden dinsdag een brief van Defensie in de bus. Daarin staat onder meer dat er donderdag ongeveer 1000 relaties van de cadetten worden verwacht op het terrein. Er stond een aantal activiteiten gepland dat zou kunnen zorgen voor geluidsoverlast, met name het afschieten van oefenmunitie.
Zó boos!'"Ongelooflijk", aldus omwonende Riemke van Drenth. "Ik was zó boos en verontwaardigd, zeker gezien de aanslag in Berlijn. Want hoe moet dat met alle mensen en kinderen die vanwege alle activiteiten naar Breda komen en die niet geïnformeerd zijn? De KMA zou het gebruik van oefenmunitie achterwege moeten laten."
En Van Drenth kreeg haar zin. "De relatiedag is belangrijk voor de beeldvorming van ouders en familie om te kijken wat hun zoon of dochter allemaal meemaakt op de KMA. De dag wordt dus niet afgelast. Anderzijds vinden wij een goede verstandhouding met de buurt heel belangrijk", aldus woordvoerder Jurriaan Esser.
"Aan overlast heeft niemand iets. Mensen zouden kunnen schrikken van die schoten en je kunt ze, zeker gezien het grote aantal activiteiten in de stad, niet allemaal informeren. Dus is er bij de KMA besloten om donderdag geen oefenmunitie in te zetten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.