Brabantse scholen blazen reis naar Duitsland af na aanslag Berlijn - Omroep Brabant

Brabantse scholen blazen reis naar Duitsland af na aanslag Berlijn

20 december 2016 om 16:17
nl
Ouders zijn ongerust en ook docenten hebben zo hun bedenkingen. Diverse Brabantse scholen hebben dinsdag uit voorzorg hun reisjes richting Duitsland geannuleerd. "Wij laten ons niet gijzelen, maar zo kort na deze aanslag afreizen naar een kerstmarkt in Duitsland leek ons niet verstandig."
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Zo'n honderd leerlingen van het Maurick College in Vught zijn vandaag niet naar Aken gegaan, maar zijn thuis gebleven. "En dat vinden de leerlingen best wel jammer", zegt rector Huub van der Linden. "Maar dat is logisch, jongeren zijn zorgelozer dan hun ouders."
En die ouders hadden die zorgen wel nadat gisteren het verschrikkelijke nieuws naar buiten kwam. "De mentoren kregen telefoontjes binnen. Dat begrijpen we, want het gaat wel om hun kinderen."
Duitsers in rouwDe leerlingen van het Maurick College zouden naar Aken gaan om kennis te maken met de Duitse taal, maar ook om de Duitse cultuur beter te leren kennen. "En je moet je zeer afvragen of je die vandaag wel had gevonden op een kerstmarkt. Ik denk dat veel mensen in rouw zijn nu."
Niet alleen in Vught blijven leeringen thuis. Ook zeventig leerlingen van mavo 4 van het Markland College in Zevenbergen zouden dinsdagochtend vertrekken richting Duitsland. Zouden, want ook directeur Richard Rovers neemt het zekere voor het onzekere en zegt het uitje af.
Veiligheid voor alles''Onze leerlingen gaan naar eenzelfde activiteit als in Berlijn, waar net een aanslag is gepleegd. Dat maakt het gevoelig.''
ZIE OOK: Geen vrachtwagens meer bij Glazen Huis na aanslag Berlijn
Ook het ds.Pierson College in Den Bosch en het Udens College gaan niet naar Duitsland met de klas.
Weinig onrustBusmaatschappijen die kerstmarktreizen organiseren, treffen geen bijzondere maatregelen. "Als mensen nu annuleren uit angst, krijgen ze hun geld terug", zegt een woordvoerder van Flixbus in Eindhoven. Andere reisorganisaties kijken of er een andere bestemming geboekt kan worden.
Brabant Expres heeft twee annuleringen. "Dat zijn scholen die hun reis hebben afgezegd, waaronder het Markland College", zegt een woordvoerder. In totaal gaat het om twee bussen, die niet vertrekken. "In de regio Dordrecht zijn scholen dinsdag wel gewoon naar Keulen vertrokken", vult hij aan.
ZIE OOK: Markland College in Zevenbergen schrapt schoolreisje na aanslag op kerstmarkt in Berlijn
Tot nu toe valt volgens verschillende bus-organisatie's het aantal annuleringen mee. Oad, effeweg.nl en Kras zeggen niet veel te merken van onrust onder reizigers. In Brabant vertrekken verschillende maatschappijen naar Düsseldorf, Keulen, Aken en Berlijn.
[YouTube:https://youtu.be/oxDFtYtSddw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.