Nog twee hoopjes vuil en dan is alle slib en slurrie in Someren opgeruimd

20 december 2016 om 16:53
nl
Zelfs gemeentewoordvoerder Ad de Regt klinkt opgeruimd. "Er liggen nog twee hoopjes verbrande banden en die worden woensdag in alle vroegte opgeruimd." Het bandenbedrijf Van den Hoogen Recycling in Someren-Heide heeft haar opruimdeadline gehaald.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Begin november woedde er een gigantische brand bij het bedrijf. Vooral banden gingen in vlammen op. Het vuur was door het brandbare materiaal ook niet gemakkelijk te doven. Pas na vijf dagen werd het sein brand meester gegeven.
Permanent onweerBuurtbewoners hebben al die dagen last gehad van rook. Het leek alsof Someren-Heide in een lokale eeuwig durende onweersbui terecht was gekomen. En die donkere wolken stonken ook nog eens flink.
De schade was enorm. De puinhoop was groot. De verbrande rubbergeur bleef hangen omdat de  bandenresten bleven stinken.
Harde deadlineDe gemeente eistte van het recyclingbedrijf dat de rotzooi voor woensdag 21 december opgeruimd moest zijn, anders zou de gemeente het zelf doen.  
Die deadline is gehaald. "Woensdagochtend gaan de laatste twee hoopjes naar de stort. En zelfs de slib en de slurrie is weg. Dat is al het materiaal waar geen giftige stoffen in zitten zoals beton en metaal van kapotte loodsen. Die deadline voor slib en slurrie ligt pas halverwege januari", vertelt Ad de Regt opgetogen.
GrondschoonmaakDe plannen voor sanering en bodemonderzoek verlopen wat minder voorspoedig. Van den Hoogen recycling heeft bezwaar ingediend tegen de deadline in januari. "Dat is te snel en niet haalbaar door de vakantie periode", laat het bedrijf weten.
De gemeente Someren verwacht daar wel uit te komen. "Ze hebben wel een punt. Tijdens de vakantie liggen veel opruimbedrijven stil. Er moet nog een definitief besluit over genomen worden, maar ik verwacht dat we er samen wel uit komen", zegt Ad de Regt die nog even toevoegt dat ze nu in Someren letterlijk opgelucht adem kunnen halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.