Halderberge gaat boerderij waar bruiloftsfeest uit de hand liep extra in de gaten houden

20 december 2016 om 18:31
nl
De gemeente Halderberge gaat Boerderij de Zellebergen in Oudenbosch extra controleren op feesten die niet binnen het bestemmingsplan passen. Bij overtredingen kunnen dwangsommen volgen. Dat heeft de gemeente Halderberge dinsdag in een gesprek duidelijk gemaakt aan de uitbaters van de boerderij.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Zaterdagnacht liep een bruiloftsfeest volledig uit de hand. Enkele gasten en medewerkers raakten gewond, een vrouw werd bij de keel gegrepen waardoor ze bewusteloos dreigde te raken en onder meer een kerstboom vloog door de lucht. De politie hield een 26-jarige man aan.
ZIE OOK: Eigenaresse feestzaal ook belaagd: 'Ik maak je dood, nu!' Geen vergunningDe boerderij aan het West-Vaardeke heeft volgens de gemeente een vergunning voor het houden van trainingen en teambuildingsactiviteiten. "Grootschalige activiteiten zoals een trouwfeest passen niet in het bestemmingsplan", aldus een woordvoerster.
Vorig jaar dreigde de gemeente met een dwangsom toen bleek dat de boerderij steeds meer als horecalocatie werd gebruikt. Volgens de woordvoerster is het juridisch gezien niet mogelijk om de boerderij naar aanleiding van het feest van afgelopen zaterdag aan te pakken. De gemeente gaat de boerderij vanaf nu wel strenger controleren op grote feesten en partijen.
'Vergunningen in orde'Volgens eigenaresse Saskia Destombes van Boerderij de Zellebergen zijn alle vergunning in orde. "We houden hier geen reguliere bruiloften. Mensen die hier willen trouwen doen dat als een teambuildingsactiviteit. Ze willen bijvoorbeeld samen een muziekquiz, outdooractiviteiten of bijvoorbeeld sumoworstelen."
Het feest dat afgelopen zaterdag plaatsvond, was volgens de eigenaresse ook zo'n teambuildingsactiviteit. Destombes: "We hebben hier zestien medewerkers in dienst. Dan gaan we toch ook niets illegaals doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.