Video

Stoepkrijten voor volwassenen: een enorme kerstkaart in Den Bosch [FOTO]

20 december 2016 om 21:36 • Aangepast 21 november 2020 om 05:05
nl
Je bent nooit te oud om te stoepkrijten. Tenminste, niet als het voor kinderen uit Syrië is. Bosschenaren werden dinsdag van straat geplukt om mee te helpen met stoepkrijten. Op de Markt werd namelijk een kerstkaart van twintig bij twintig meter gekleurd.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

En daar waren heel wat helpende handjes bij nodig. De organisatie Kerk in Nood wil op deze manier aandacht vragen voor kinderen in Syrië.

Wachten op privacy instellingen...

"We hebben al een tijd contact met mensen uit Syrië", vertelt Dennis Peters van Kerk in Nood. "We krijgen bijvoorbeeld veel kindertekeningen uit Syrië. Vanuit daar is het idee ontstaan om voor die kinderen een hele grote kerstkaart te tekenen."
TimelapseOp het balkon van Hotel Central stond dezer dagen een cameraatje te draaien. Van dat materiaal wordt uiteindelijk een timelapse gemaakt die verspreid wordt op internet.
Daarnaast vraagt Kerk in Nood aandacht voor kinderen in Syrië door mensen van straat te plukken en vragen of ze de handen uit de mouwen willen steken. De meesten twijfelen geen seconde bij het verzoek. Zeker Hassan niet die toevallig voorbij fietste vanuit school. Hij vluchtte een tijd geleden vanuit Syrië naar Nederland: "Rare dingen gebeuren er in mijn land. Ik hoop dat er ooit een einde aan komt."
Hassan heeft nog veel familie in Syrië. "Elke dag word ik wakker met de angst dat m'n familie iets is overkomen. Het is zo moeilijk om aan de toekomst te denken, omdat er altijd iets is waar je bang voor bent."
Geen regen a.u.b.Als de weergoden ons komende dagen gunstig gezind zijn, dan kun je het krijtkunstwerk bekijken. Let wel op: woensdag is het markt in Den Bosch en dan moet je dus tussen de kramen door kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.