Video

Is de kerstshow in Veldhoven de mooiste van Brabant?

21 december 2016 om 21:00
nl
Via Facebook deed Omroep Brabant een oproep: wie heeft het mooiste kersthuis van Brabant? Er kwamen honderden reacties op. Vijf daarvan hebben wij genomineerd, en u mag vanaf donderdag stemmen welk huis de titel van 'Mooiste kersthuis van Brabant' mag dragen. Een van de genomineerden is het huis van de familie Visser in Veldhoven.
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

30.000 lampjes, allemaal knipperend op de maat van muziek. De kerst-show in de tuin van de familie Visser is al een paar jaar een begrip in Veldhoven. Het idee komt uit Amerika. "Een jaar of acht geleden zag ik op youtube een filmpje van een lichtshow. En toen dacht ik: 'wat ze in Amerika kunnen, kan ik ook'. En inmiddels is het uitgroeid tot wat het nu is".
Alles op muziekEn dat is een knallende lichtshow, helemaal op maat gemaakt. Op een eigen gemaakte muziekmix van kerstliedjes. De show wordt maar twee keer per avond opgevoerd. "Anders krijg ik ruzie met de buurt", zegt Visser lachend. De show trekt elke avond veel bekijks. "Vorig jaar zijn er in totaal zo'n 5000 mensen komen kijken. En dit jaar verwacht ik er wel zes tot zeven duizend", zegt Visser trots.
Mensen op straat krijgenHenk Visser maakt elk jaar een nieuwe show. En de uitdaging zit hem vooral in zo goed mogelijk de techniek te laten werken. "Maar daarnaast vind ik het fantastisch om mensen in deze donkere dagen de straat op te krijgen." Dat hij nu door zijn hobby genomineerd is voor 'Het Mooiste Kersthuis van Brabant', vindt hij fantastisch. "Het is al een hele eer dat ik ind e top vijf zit. Nu hoop ik dat ik bij de top drie kom, zo niet op de eerste plaats!"
Donderdag ziet u het vijfde en laatste huis dat genomineerd is voor 'Het Mooiste Kersthuis van Brabant'. Daarna kunt u op Facebook stemmen op uw favoriet.
Klik hieronder voor de andere genomineerden:
Kersthuis SchijfKersthuis RaamsdonksveerKersthuis Bakel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.