Posbankmoord: 'Alex Wiegmink werd vermoord om zijn auto'

21 december 2016 om 10:22
nl
De moord op Alex Wiegmink, ook wel bekend als de Posbankmoord, werd gepleegd om zijn auto. Dat vertelt zijn broer Peter tegen Omroep Gelderland. Volgens hem is het ‘een bizarre reden’. Het gesprek met de broer van Wiegmink wordt op 30 december uitgezonden.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De 44-jarige huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt kwam in januari 2003 niet meer thuis van een rondje hardlopen op de Posbank in het Gelderse Rheden. 's Avonds vond de politie zijn verbrande lichaam in zijn uitgebrande auto in Erp. De zaak leek nooit meer te worden opgelost, tot er in oktober weer nieuw licht op het onderzoek kwam.
LEES OOK: Frank S. deed huilend zijn verhaal bij de overbuurman
Bizarre redenAlex' broer Peter vertelt in het programma Helden van 2016 dat hij van het coldcaseteam nu mag vertellen dat de verdachten de auto van zijn broer wilden hebben. "Een hele bizarre reden natuurlijk."
LEES OOK: Mannen uit Boekel en Veghel aangehouden voor Posbankmoord uit 2003, 'coldcasezaak opgelost'
Frank S. en Souris R. zitten op dit moment vast voor de moord. Frank S. heeft zich naar aanleiding van een aflevering van Opsporing Verzocht gemeld bij de politie, nadat hij het hele verhaal opbiechtte aan zijn buren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.