Van Gerwen niet als toeschouwer naar Sportgala: 'Ben niet het lulletje van de klas'

21 december 2016 om 09:29
nl
Darter Michael van Gerwen heeft er geen behoefte aan om woensdagavond op het Sportgala ‘het lulletje van de klas te zijn’. Dit zei hij dinsdagavond in de studio bij RTL7 in een reactie op het feit dat hij niet genomineerd is voor de titel Sportman van het Jaar. Van Gerwen had zich wel aangemeld voor het Sportgala, maar hij heeft besloten niet te gaan, gaf hij aan. Hij past ervoor ‘opvulling van de zaal te zijn’.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De darter uit Gemonde had verwacht dit jaar genomineerd te worden voor de eervolle titel. Reden voor hem om zich aan te melden voor het Sportgala. “Wat moet ik nog meer winnen om wel genomineerd te worden?”, vraagt Van Gerwen zich hardop af. ‘Treurig’ en ‘zielig’, noemt hij het dat er nu allerlei excuses worden gezocht om uit te leggen waarom hij niet tot de genomineerden behoort.
Volgens degenen die gaan over de nominaties is Van Gerwen nooit een serieuze kandidaat geweest voor de titel. “Ik ga de titel nooit winnen”, zegt de darter zelf. “Maar ze kunnen er toch ook zes nomineren? Met de titel kan ik mijn hypotheek niet betalen, maar het gaat om de eer.”
LEES OOK: Waarom Michael van Gerwen nooit Sportman van het Jaar kan worden, en Max Verstappen wel
Van Gerwen, die dit jaar vrijwel alles won wat er te winnen valt in de dartswereld, zou graag in één adem genoemd worden met in zijn ogen grote sporters als Sven Kramer en Max Verstappen.
De Sportman van het Jaar wordt woensdagavond gekozen in de RAI in Amsterdam. Naast schaatser Sven Kramer en Formule 1-coureur Max Verstappen, zijn ook wielrenner Tom Dumoulin, windsurfer Dorian van Rijsselberghe en openwaterzwemmer Ferry Weertman genomineerd. Brabantse Sportman van het JaarVoor Omroep Brabant is Van Gerwen wel een winnaar. Volgens ons is hij de Brabantse Sportman van het Jaar.
LEES OOK: Dit zijn de beste Brabantse sporters van 2016 (volgens ons)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.