Lauwe reacties op arrestatie asielzoekers: 'Het azc gaat toch dicht'

21 december 2016 om 20:28 • Aangepast 21 november 2020 om 05:05
nl
De arrestatie, dinsdagmorgen van twaalf bewoners van asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven wegens diefstallen, heeft in de plaatselijke politiek tot lauwe reacties geleid. De Lijst Pim Fortuyn, die vaak heeft geageerd tegen deze opvang van buitenlanders, hield zich na de bekendmaking opvallend op de vlakte.
Profielfoto van Bart Elzendoorn/Hans Janssen
Geschreven door
Bart Elzendoorn/Hans Janssen

De asielzoekers werden dinsdag in alle rust ingerekend, zo meldt een woordvoerder van de politie. In hun kamers werden onder meer gestolen telefoons, kleding en schoenen gevonden.
COA had onraad gerokenDe politie had informatie gekregen over de dieven en hun buit. De actie in het azc was doorgenomen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De opvangorganisatie had onraad geroken.
Volgens een woordvoerder van de politie hebben andere bewoners van het complex aan de Castilliëlaan amper iets gemerkt van de politie-actie. De verdachten zijn mannen zijn tussen de achttien en 41 jaar. Ze zitten vast voor verder onderzoek. Alle gestolen spullen zijn in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...

'Verloren tijd'Rudy Reker van de LPF wilde er niet al te veel woorden aan vuil maken. "Dat is verloren tijd, omdat het azc in het voorjaar al dichtgaat", zo zei het raadslid. Behalve Reker pleitte ook de PVV er voor de arrestanten het land uit te zetten. "Het kan altijd gebeuren dat er rotte appels tussen zitten, wanneer je honderden mensen bij elkaar zet in een azc", aldus een woordvoerder van de VVD.
Burgemeester John Jorritsma vond het niet nodig een reactie te geven. Zijn woordvoerder laat weten dat het om een politiezaak gaat en dat de leden van de gemeenteraad zijn ingelicht over de arrestaties.
Het Openbaar Ministerie komt donderdag met een aanvullend persbericht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.