Oud-V&D'ers hebben jaar na faillissement draad weer opgepakt: 'Ik viel in een diep gat'

21 december 2016 om 09:58
nl
Een jaar geleden werd warenhuisketen V&D failliet verklaard. Een moment waar filiaalmanager van het warenhuis in Tilburg, Thom Lanfers, en oud-medewerker Ginna Burgers nog met veel emotie aan terugdenken. ‘We waren aan het vechten met elkaar’, herinnert Thom zich. ‘Toen de mededeling kwam, geloofden we onze oren niet.’
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Ginna had precies hetzelfde. “Je wilt het niet geloven”, zegt ze. Inmiddels hebben zowel Thom als Ginna de draad weer opgepakt. Allebei zijn ze weer aan de slag. Zeker voor Thom ging dit niet zo makkelijk.
LEES OOK: Het einde van V&D en hoe het personeel tot het laatst hoop bleef houden
“Ik viel in een verrassend diep gat”, vertelt hij. Thom werd op 1 mei daadwerkelijk werkeloos. Nadat hij op verzoek van de curator nog meewerkte aan de opheffingsverkoop van het warenhuis. Daarna brak voor hem een heel moeilijke periode aan.
'Vreselijke zomer'“Een vreselijke zomer waarin er niks uit mijn handen kwam”, omschrijft hij. Langzaamaan begon de oud-filiaalmanager met solliciteren. Maar de arbeidsmarkt bleek moeilijk voor een 54-jarige. Per 1 december is het echter helemaal goedgekomen. Via een oud-collega vond Thom een leuke baan.
In het geval van Ginna kwam haar zus met de oplossing. Zij heeft een eetcafé in Tilburg en daar kon ze meteen na het faillissement van V&D aan de slag. En dat bevalt heel goed.
Contact met oud-collega'sMet oud-collega’s heeft ze zeker nog contact. Om de maand spreken ze af om bij te kletsen. “Natuurlijk komt de ellende van een jaar geleden nog geregeld ter sprake, maar gelukkig is het ook heel gezellig”, laat ze weten.
Met de plannen van de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay voor het pand waar de V&D in Tilburg gevestigd was, is Thom overigens alleen maar blij. Hij vindt het ontwerp van het nieuwe pand 'fantastisch'. “Een prachtige nieuwe kans voor Tilburg”, reageert hij enthousiast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.