Roemer rent! Politici hardlopend vanuit de Tweede Kamer naar Breda

21 december 2016 om 13:18
nl
SP-politici gaan vrijdag vanuit Den Haag te voet naar het Glazen Huis in Breda. Ze brengen hardlopend een cheque voor Serious Request en ze noemen het zelf de 'Roemer Run'.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

Het wordt een estafette van 88 kilometer deze 'Roemer Run', genoemd naar de fractieleider die zelf ook mee doet. Het Bredase kamerlid Michiel van Nispen rent een fors deel, ruim 30 kilometer. Hij is een ervaren atleet.
Onderweg worden de politici ingehaald en toegejuicht door de plaatselijke SP-afdelingen. Alle deelnemers aan de estafette staan op de lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.
Ieder een stuk Lilian Marijnissen uit Oss rent van Zevenbergen naar Etten Leur samen met Sandra Beckerman. Nina de Ridder rent vanuiut Etten-Leur naar Prinsenbeek. Daar starten de Bredase wethouder Patrick van Lunteren en partijvoorzitter Ron Meyer.
De laatste kilometers zijn voor fractieleider Emile Roemer uit Sambeek. Roemer start om 15 uur op de Speelhuislaan in Breda na het startsein van burgemeester Depla van Breda. Iedereen kan dat laatste stuk tot de Grote Markt mee rennen, tegen betaling voor het goede doel.
Envelop Hoeveel de SP-ers meenemen in de envelop is nog niet bekend. Het geld wordt nog ingezameld. Ze hebben een eigen actiepagina opgezet voor de Roemer Run. De opbrengst gaat naar Serious Request dat dit jaar aandacht vraagt voor kindersterfte door longontsteking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.