Brabant kiest kampioenschap PSV als sportmoment van het jaar

21 december 2016 om 14:46 • Aangepast 21 november 2020 om 05:04
nl
Omroep Brabant koos het kampioenschap van PSV als hét Brabantse sportmoment van 2016. Een eervolle vermelding was er voor een pijnlijk moment, de val van Steven Kruijswijk in de Giro. Op Facebook kon er vervolgens gestemd worden, ook daar was er een duidelijke voorkeur voor het kampioenschap van PSV.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

ZIE OOK: Dit zijn de beste Brabantse sporters van 2016 (volgens ons)
De vraag was simpel: wat is voor jou hét Brabantse sportmoment van 2016? Een keuze kon er gemaakt worden tussen het kampioenschap van PSV en de val van Kruijswijk. Bij het sluiten van de stemming was er een duidelijke winnaar. Het kampioenschap van PSV kreeg 1442 stemmen, Kruijswijk kreeg 316 stemmen.

Wachten op privacy instellingen...

'Vreugderondje door de lobby'De laatste speeldag werd door veel mensen gevolgd, op allerlei manieren. Een spannende ontknoping bracht PSV uiteindelijk de landstitel, tot vreugde van veel PSV-fans. "Ik zat in China op mijn hotelkamer de wedstrijd via Internet te volgen en daarna een vreugderondje door de lobby. En die Chinezen vreemd kijken", zegt Liesbeth op Facebook.
Het verslaan van Ajax, dat door een gelijkspel bij De Graafschap de titel verspeelde, geeft veel mensen een erg goed gevoel. "Een mooier gevoel op sportgebied is er niet", geeft Denny aan. Maarten was jarig op de dag dat PSV het kampioenschap pakte. "Het mooiste cadeau wat ik kon krijgen", schrijft hij.
'Hart in mijn keel'Linda weet zich allebei de momenten nog goed voor de geest te halen. "Het landskampioenschap van PSV was onverwacht, bloedstollend en geweldig! De val van Steven Kruijswijk deed elk Brabants hart even stilstaan." Ook Beppie schrok. "Nou met Steven Kruijswijk zat mijn hart in mijn keel, verschikkelijk. Wat schrok ik. Maar nieuwe kans 2017."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.