Jasmijn (9) maakt kerstpakketten voor arme gezinnen: 'Om mensen blij te maken' - Omroep Brabant

Jasmijn (9) maakt kerstpakketten voor arme gezinnen: 'Om mensen blij te maken'

21 december 2016 om 19:45
Ze is pas 9 jaar oud. Maar Jasmijn Ansems uit Tilburg is een natuurtalent als het om de kerstgedachte gaat. Het meisje deelt zelfgemaakte kerstpaketten uit aan arme gezinnen in haar stad.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Bij Jasmijn thuis onder de kerstboom liggen de verrassingen al te wachten. Maar dat is een luxe die niet elke Tilburger kent. En daarom besloot Jasmijn iets extra's te doen voor mensen in haar stad die het niet breed hebben. "Ik maak vier kerstpakketten."
Héél veel spullenDe ouders van Jasmijn beloofden al snel de inhoud van vier pakketten te betalen. Via social media kregen ook Tilburgers buiten het gezin de afgelopen dagen lucht van de actie. Spontaan werd eten, shampoo en speelgoed gedoneerd. "We hebben heel veel spullen opgehaald." [tweet: https://twitter.com/marjanka_radio/status/811567741241032704]
Aan Jasmijn nu de moeilijke taak vier gezinnen uit te kiezen. Op Facebook ontvingen zij en haar moeder verschillende berichten van mensen die een gezin kennen dat wel een kerstpakket kan gebruiken. "Mensen die voor hun kinderen helemaal geen cadeautjes hebben onder hun boom. Ik kies de ergste verhalen eruit."[tweet:https://twitter.com/marjanka_radio/status/811568697630490624]
Spullen doneren kan nogSpeelgoed heeft Jasmijn inmiddels genoeg verzameld. Wie levensmiddelen wil schenken, kan Jasmijns moeder Diana Aarts op Facebook een berichtje sturen. Vrijdag kiest Jasmijn de vier gezinnen uit. Een dag later bezorgt ze dan hoogstpersoonlijk de pakketten. Voor haar staat nu al vast wanneer de actie geslaagd is: "Als de mensen blij zijn."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...