Ongeneeslijk zieke Tijn (6) lakt nagels in het Glazen Huis: 'Brok in de keel' - Omroep Brabant
Video

Ongeneeslijk zieke Tijn (6) lakt nagels in het Glazen Huis: 'Brok in de keel'

21 december 2016 om 16:08
nl
De zesjarige Tijn Kolsteren uit Hapert is zelf doodziek, maar niet te beroerd om geld in te zamelen voor Serious Request. Hij heeft lak aan zijn ziekte en lakt woensdag daarom nagels van mensen om zo geld op te halen voor het Rode Kruis. De jongen heeft hersenstamkanker.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Tijn en zijn vader Gerrit meldden zich woensdagochtend rond kwart voor tien voor de microfoon bij het Glazen Huis met hun actie.
Tijn heeft minder dan een jaar te levenHet lukt vader Gerrit om zonder zichtbare tranen het hartverscheurende verhaal van zijn zoon onder woorden te brengen. "Vorig jaar mei hebben we te horen gekregen dat Tijn hersenstamkanker heeft, DIPG. In juni is hij bestraald."
Vorige week kreeg de familie weer slecht nieuws. "De tumor groeit weer. Tijn kan nog één keer bestraald worden en dan is er geen behandeling meer mogelijk. Dit is zijn laatste Serious Request", vertelt Gerrit. "Om het slechte nieuws van vorige week om te zetten in wat positiviteit zijn we hiermee begonnen."[youtube:https://youtu.be/cuxBhqc9OxI]'Hier krijg ik wel kippenvel van'Normaal gesproken val je stil bij het horen van zo'n verhaal. Dat kan natuurlijk niet op de radio dus Domien Verschuuren besloot de actie van Tijn te ondersteunen. De Tilburger: "Hier krijg ik wel kippenvel van, laten we het helemaal officieel maken en wees welkom in ons Glazen Huis."
Daar lakte Tijn de nagels van de dj en van de mannen van StukTV. Vervolgens beloofde Domien een kraampje op de Grote Markt aan Tijn zodat hij daar nagels zou kunnen gaan lakken. Dat kraampje kwam er niet, Tijn kreeg namelijk een veel betere plek. In het raam van het Glazen Huis is een namelijk een heus nagellak-luik gemaakt. "Want het is natuurlijk veel te koud om de hele dag buiten nagels te lakken", laat 3FM weten.[tweet:https://twitter.com/_marceldejong/status/811516288807870464]Actie overtreft ieders verwachtingenDe actie van Tijn heeft een enorme vlucht genomen. Tijn en zijn vader dachten in eerste instantie dat ze wel honderd euro bij elkaar zouden kunnen lakken. Woensdagavond tegen tien uur had de actie al meer dan 300.000 euro opgebracht.
Bekijk hier de actuele stand van de actie van Tijn.
[tweet:body:https://twitter.com/sander3fm/status/811508601290424321][tweet:body:https://twitter.com/lifeofdorian/status/811554163591155712]Zelfs Paul Depla, de burgemeester van Breda, kwam zijn nagels laten lakken door Tijn. "Rood, de kleur van Breda", vertelt Depla trots.
Tijn wordt burgemeester van BredaOok hij raakte ontroerd door het verhaal van Tijn. "Ik was aan het hardlopen en hoorde het verhaal op de radio. Ik kreeg een brok in de keel. Wat is het toch mooi hoe mensen voor anderen in beweging komen door Serious Request. Diep respect voor Gerrit en Tijn."
Behalve de lovende woorden had Depla een grote verrassing voor de zesjarige nagellakker. "Morgen krijgt Tijn mijn ambtsketting om en is hij voor een dag de burgemeester van Breda. Ik weet niet of de koning het helemaal goed vindt, maar dat maakt allemaal niet uit, we doen het gewoon. Hij is de burgemeester met het grootste hart van heel Nederland."
Stichting SemmyTijn heeft een zeldzame vorm van kinderkanker. DIPG, oftewel Tijn heeft een tumor in zijn hersenstam. De levensverwachting na de diagnose varieert van twee tot twaalf maanden. Overlevingskans is er vrijwel niet. Stichting Semmy ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar deze zeldzame vorm van kinderkanker.
Vrienden van Tijn en zijn familie zijn ook een speciale actie gestart om geld in te zamelen om Tijn nog zoveel mogelijk tijd te laten doorbrengen met zijn familie. Het is nog niet zoveel als voor Serious Request, maar ook daar stromen de donaties woensdag binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.