Weer aanhouding voor dodelijke overval op Mien Graveland in Helmond - Omroep Brabant

Weer aanhouding voor dodelijke overval op Mien Graveland in Helmond

21 december 2016 om 14:32
nl
In het onderzoek naar de dodelijke overval op mevrouw Mien Graveland uit Helmond in 2014 heeft de politie opnieuw iemand aangehouden. Het gaat nu om een man van 31 uit Nuenen. Hij werd woensdagmorgen rond acht uur gearresteerd in Eindhoven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Eind september werd in verband met deze zaak in Rotterdam al een man van nu 25 uit Schiedam opgepakt. Deze verdachte komt op 6 januari voor het eerst voor de rechter. Dan dient bij de rechtbank in Den Bosch een pro-formazitting.
Meer aanhoudingen mogelijkHet onderzoek naar de dodelijke overval gaat intussen volop door, waarbij mogelijk nog meer aanhoudingen volgen, zo laat de politie weten. Ze wil verder geen toelichting geven op de arrestatie en de voortgang van het onderzoek.
De 86-jarige Mien Graveland werd vrijdag 29 augustus 2014 in haar huis aan de Bestevaer overvallen. Dit moet tussen halfelf ’s morgens en halftwee ’s middags zijn gebeurd. Een aantal mannen was haar woning binnen gekomen. Bij de overval werd de vrouw zo zwaargewond dat ze in een ziekenhuis moest worden opgenomen. Hier overleed ze later op de avond.
Veel impactDe dodelijke overval had en heeft veel impact op de nabestaanden en de bewoners van de wijk waarin de weduwe woonde.
Voor de gouden tip is nog steeds een beloning van 12.500 euro beschikbaar.  App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.