Leonie stuurt kerstkaarten naar eenzame ouderen: ‘Hopelijk volgen anderen'

21 december 2016 om 16:12 • Aangepast 21 november 2020 om 05:04
nl
Om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken, stuurde Leonie van Weert uit Valkenswaard 120 kerstkaarten naar drie locaties van zorgorganisatie Valkenhof. Dat deed ze anoniem. Maar bij Valkenhof waren ze zo blij met de kaarten, dat ze op zoek gingen naar de anonieme weldoener. Met succes.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Begin deze week werden op drie locaties van Valkenhof in Valkenswaard veertig kerstkaarten bezorgd. De kaarten waren bedoeld voor eenzame ouderen én voor het zorgpersoneel. "Geweldig dat iemand dit belangeloos doet", vertelt Rosanne Roxs van Valkenhof.
'Nooit meegemaakt'"Zo’n hart onder de riem kunnen we in de ouderenzorg wel gebruiken. We waren aangenaam verrast. Het is zo’n leuk en attent gebaar. Dit hadden we nog nooit meegemaakt", aldus Roxs.
Van wie de kaarten afkomstig waren, was niet bekend. Er was alleen een voornaam bekend, Leonie. Een medewerker van de zorgorganisatie ging via Facebook met succes op zoek naar Leonie. Het bleek te gaan om de 29-jarige Leonie van Weert uit Valkenswaard.

Wachten op privacy instellingen...

InspiratieEen reclame van PostNL waarin aandacht werd gevraagd voor eenzame ouderen diende als inspiratie voor Leonie. "Ik dacht, wat is nou één kaart? Er zijn zoveel mensen die een kaartje kunnen gebruiken. Nadat ik had nagedacht, kwam ik op het idee om kaartjes te bezorgen bij de drie locaties van Valkenhof."
Leonie kocht drie pakketjes van veertig kaarten. "En toen ben ik gaan schrijven. Op iedere kaart heb ik hetzelfde gedichtje geschreven omdat ik niet wist bij wie de kaarten terecht zouden komen. Ik wilde er niet alleen een naam op zetten en laten zien dat ik er moeite voor had gedaan", legt Leonie uit.
Met een reden schreef ze alleen haar voornaam op de kaart. "Het gaat niet om mij, maar om die andere mensen. Dat zij nu wel een kaartje krijgen."
'Smaakt naar meer'Dat haar actie zó positief is ontvangen, had de Valkenswaardse nooit verwacht. "Maar dit smaakt wel naar meer. Volgend jaar wil ik iets vergelijkbaars doen. En ik hoop dat anderen geïnspireerd raken door mijn actie en ook iets voor eenzame ouderen doen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.