Kerstkaarten uit Brabant voor eenzame Engelse ouderen

22 december 2016 om 00:15
nl
Leonie van Weert uit Valkenswaard is niet de enige die kerstkaarten naar ouderen stuurt dit jaar. Ook de leerlingen van de opleiding Maatschappelijke Zorg en Verpleegkunde van het Vitalis College in Breda hebben zo'n tweehonderd ouderen in Engeland verrast met een kerstkaart.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De ouderen van boven de 75 jaar wonen nog zelfstandig maar hebben nauwelijks nog sociale contacten. Met de kaarten willen de leerlingen de ouderen een hartverwarmende kerst bezorgen. Daarnaast konden ze op deze manier hun schrijfvaardigheid Engels oefenen.
Engelse thee, taartjes en kaartjesVoor de actie legden de leerlingen contact met de stichting Contact the Elderly, die zich inzetten voor eenzame ouderen in Engeland. De senioren worden één keer per maand door vrijwilligers opgehaald voor een typisch Britse 'Sunday afternoon tea party'.
LEES OOK: Leonie stuurt kerstkaarten naar eenzame ouderen: ‘Hopelijk volgen anderen'
Tijdens de laatste bijeenkomst werden de ouderen verrast met een Engelstalige kerstkaart uit Breda. Onder het genot van een bakje Engelse thee en taartjes genoten de ouderen van de liefdevolle kerstkaarten. Het is de tweede keer dat leerlingen uit Breda de ouderen in Engeland verrassen. De kaarten werden eind oktober geschreven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.