Brabanders niet in de prijzen tijdens sportgala: Verstappen, Wevers, en Bruinsma wel

21 december 2016 om 22:48 • Aangepast 21 november 2020 om 05:03
nl
JW Roy uit Knegsel heeft woensdagavond tijdens het NOC*NSF Sportgala de eerder dit jaar overleden voetballegende Johan Cruyff bezongen. Tijdens het gala werd uitgebreid eer betoond aan de sportheld. Er zijn geen Brabantse sporters in de prijzen gevallen.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

In de RAI in Amsterdam zijn woensdagavond de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt. Brabantse genomineerden waren openwaterzwemmer Ferry Weertman, zwemcoach Marcel Wouda, paralympisch tafeltennisster Kelly van Zon, wheeler Kenny van Weeghel en paralympische dressuuramazone Sanne Voets.

PrijzenDe eerste prijs werd woensdagavond uitgereikt aan turncoach Vincent Wevers. Marcel Wouda werd dus geen sportcoach van het jaar. Zwemster Liesette Bruinsma is in Amsterdam uitgeroepen tot paralympisch sporter van het jaar. Turnster Sanne Wevers mag zichzelf sportvrouw van het jaar noemen. De sportman van het jaar werd Formule 1-coureur Max Verstappen.
Ferry Weertman, gecoacht door Marcel Wouda, won goud tijdens de Olympische Spelen op de 10 kilometer in open water. De race in de baai van Rio de Janeiro was ontzettend spannend. In eerste instantie leek het erop dat de winst naar iemand anders ging. Nadat de beelden van de finish werden bekeken ging de plak toch naar Weertman.
Ook alle paralympische sporters namen goud mee naar huis. Kelly van Zon versloeg in de Paralympische finale de Turkse Kubra Korkut in drie games en staat daarnaast al jaren bovenaan de wereldranglijst. Kenny van Weeghel pakte op de 400 meter in Rio voor de tweede keer de Paralympische titel.

Wachten op privacy instellingen...

Invaller Dressuuramazone Sanne Voets stond eigenlijk als reserve opgesteld voor de Paralympische Spelen maar mocht uiteindelijk invallen. Op de beats van dj Armin van Buuren won ze de kür op muziek.
Michael van Gerwen nietEerder werd verontwaardigd gereageerd op het feit dat darter Michael van Gerwen niet is genomineerd als sportman van het jaar, omdat NOC*NSF strenge eisen stelt aan de nominaties voor de verkiezing. De darter uit Gemonde besloot daarop niet naar het Sportgala te gaan.
GalajurkenDesigner Addy van de Krommenacker stak een aantal vrouwelijke sporters in galajurken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.