Vandaag in Brabant is jonge held Tijn voor één dag burgemeester

22 december 2016 om 08:33
nl
Dat had de zesjarige Tijn nooit gedacht. Met zijn plan om nagels roze te lakken voor het goede doel heeft hij al meer dan 400.000 euro opgehaald voor Serious Request. En vandaag mag hij een dag burgemeester zijn van Breda.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Tijn Kolsteren uit Hapert is ongeneeslijk ziek. Zijn actie maakte diepe indruk in het Glazen Huis in Breda. Ook op burgemeester Paul Depla. Die bood daarom spontaan aan dat het jongetje uit Hapert voor één dag zijn functie mag overnemen.
  • In de week voor kerst neemt Omroep Brabant iedere dag een kijkje bij de mooist versierde kersthuizen in onze provincie. Vandaag is het laatste huis aan de beurt. Wat wordt de allermooiste?
  • Vandaag begint bewolkt met wat regen. Overdag wordt het vrij snel overal droog met vooral in het westen later een beetje zon. Het wordt 9 graden en er staat weinig wind.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=uDNI0asPU1M]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Tijdens het NOC*NSF Sportgala zijn geen Brabantse sporters in de prijzen gevallen. Max Verstappen werd sportman van het jaar. Brabantse genomineerden waren openwaterzwemmer Ferry Weertman, zwemcoach Marcel Wouda, paralympisch tafeltennisster Kelly van Zon, wheeler Kenny van Weeghel en paralympische dressuuramazone Sanne Voets.
  • Guus Meeuwis heeft een herenhuis gekocht in Tilburg. De zanger betaalde volgens de website Bekendeburen.nl een half miljoen voor het zeven kamers tellende huis. Hij wil in de buurt van zijn kinderen blijven wonen.
  • De 27-jarige brandweerman uit Moerdijk die begin december betrokken was bij de mishandeling van twee agenten op de Havermarkt in Breda, is ontslagen. De brandweer schorste de vrijwilliger al direct na de vechtpartij.


[tweet:https://twitter.com/mvd1908/status/811704129089392642]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Een blinde treinreiziger is afgelopen vrijdag op station Roosendaal uit de trein gevallen omdat de deuren aan de verkeerde kant open gingen. Dat meldt het AD woensdag. De man kwam op het spoor terecht.
  • Leonie van Weert uit Valkenswaard is niet de enige die kerstkaarten naar ouderen stuurt dit jaar. Ook de leerlingen van de opleiding Maatschappelijke Zorg en Verpleegkunde van het Vitalis College in Breda hebben zo'n tweehonderd ouderen in Engeland verrast met een kerstkaart.
  • PSV gaat mogelijk opnieuw een poging doen om Marco van Ginkel naar Eindhoven te halen. Marcel Brands heeft trainer Phillip Cocu gevraagd of er versterkingen gewenst zijn voor het middenveld, zo liet de technisch manager woensdag weten.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=KC5DFS6tOpU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!