Video

Verkeerde deur opent: blinde man valt uit trein

22 december 2016 om 07:42
nl
Een blinde treinreiziger is afgelopen vrijdag op station Roosendaal uit de trein gevallen omdat de deuren aan de verkeerde kant open gingen. Dat meldt het AD woensdag. De man kwam op het spoor terecht.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Volgens de krant is NS bekend met de problemen. "Dat de deuren aan beide kanten open kunnen, is onmogelijk bij binnenlandse treinen", zegt een woordvoerder in het AD.
"Het kan alleen voorkomen bij de intercity's naar Brussel en Berlijn en dan ook alleen als ze 'samengesteld' zijn: een combinatie van Duitse rijtuigen met een Nederlandse locomotief, of Nederlandse rijtuigen met een Belgische locomotief. Die situatie is al jaren zo."
BoosDe treinreiziger is erg boos maar wil graag anoniem blijven. "Stel dat er een andere trein voorbij was gekomen, dan had dit echt veel erger af kunnen lopen."
De Oogvereniging en KNGF Geleidehonden zijn niet te spreken over het incident. Volgens de verenigingen is het niet de eerste keer dat het gebeurt. Eerder konden medepassagiers een blinde persoon net op tijd waarschuwen dat er geen perron was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.