Grote drugsactie met invallen in Den Bosch, Rosmalen en Oirschot

4 april 2018 om 10:13
nl
Zo’n vijftig politiemensen zijn sinds woensdagochtend betrokken bij een grote actie tegen drugscriminelen. Woningen en loodsen in Den Bosch, Oirschot en Rosmalen zijn binnengevallen. In Friesland en Drenthe werden twee drugslabs ontmanteld.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De invallen zijn het resultaat van een onderzoek door de politie in Den Bosch. Bij de actie werden op meerdere plekken spullen gevonden en in beslag genomen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. In totaal zijn er zes verdachten gearresteerd. Het zou gaan om een 47-jarige man uit Den Bosch, een 57-jarige man uit Oost- West of Middelbeers, een Eindhovenaar van 27, een man uit Oudebildtzijl, een vrouw uit Leeuwarden en een man uit Zaltbommel. 

De eerste twee mannen worden vrijdag voorgeleid. De man en vrouw uit Friesland zijn woensdagavond na verhoor vrijgelaten, maar blijven wel verdachten. De mannen uit Eindhoven en Zaltbommel blijven vast zitten. "Voorgeleiding wordt bij hen overwogen, maar dit is nog niet bepaald."

Jachtwerf
Een van de plaatsen waar een inval is geweest, is jachtwerf Voets aan de Gemaalweg in Den Bosch. De werf is volledig afgesloten. Er wordt onderzoek gedaan door de landelijke recherche en eenheden die doorgaans worden ingeschakeld om drugslabs te ontmantelen. Ook zijn er ambtenaren van de gemeente aanwezig voor een handhavingsactie. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Verder werd er een woning aan de Vierde Hambaken in Den Bosch binnengevallen. Hier werd één iemand aangehouden. Ook was er een inval in een woning aan de Orpheusstraat in Rosmalen. 

Drugslabs
In loodsen in Oude Bildtzijl (Friesland) en Nieuw-Amsterdam (Drenthe) werden grote, maar nog niet actieve, drugslabs gevonden. Deze worden ontmanteld. 

Onderzoek op de verschillende plekken zal volgens de politie nog de hele dag in beslag nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.