Politiehond Arko gaat met pensioen: 'In zeven jaar veel meegemaakt'

22 december 2016 om 19:51 • Aangepast 21 november 2020 om 05:02
nl
Een emotionele dag voor het politiekorps Zeeland-West Brabant. Na zeven jaar hondstrouwe dienst nam politiehond Arko afscheid. De Mechelse herder gaat genieten van zijn pensioen. Hij is ten slotte al bijna tien jaar...
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

In 2009 behaalde Arko zijn certificaat en mocht hij met zijn baasje mee om boeven te gaan vangen. Dat ging erg goed en de afgelopen zeven jaar wist Arko veel inbrekers en andere criminelen te pakken.

Wachten op privacy instellingen...

Herinneringen van ArkoSpeciaal voor zijn afscheid schreef Arko een verhaal over zijn studietijd én werkzame leven. Hij vertelt dat hij in zijn jeugd al veel ging spelen met andere honden en dat ze dan ook een man in een pak moesten pakken. De spelletjes gingen goed en in mei 2009 werd Arko een politiehond.
Twee maanden later had de Mechelse herder zijn eerste klus en moest hij midden in de nacht een inbreker zoeken. "Ik wist niet precies wat ik moest doen", zo meldt Arko in zijn memoires. "Maar ik rook een spoor en er lag een man in de bosjes. Ik sleepte hem naar de baas en die was heel blij. Ik had het goed gedaan!"
Veel eten en slapenHet was de start van een succesvolle carrière waarbij de herder werkte van Vlissingen tot Tilburg. "Ik heb veel meegemaakt. Het was een mooie tijd."
Inmiddels heeft het baasje van Arko een nieuwe politiehond en kan de tienjarige herder het rustig aan gaan doen. Hoe hij zijn tijd gaat vullen? Met veel slapen, eten en wandelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.