NAC zet trainer Marinus Dijkhuizen op straat: 'Niet de juiste koers'

22 december 2016 om 23:24 • Aangepast 21 november 2020 om 05:01
nl
NAC Breda heeft trainer Marinus Dijkhuizen op straat gezet. NAC besloot tijdens een evaluatie om het contract met Dijkhuizen komende zomer niet te verlengen. Op basis daarvan werd besloten om nu meteen al te stoppen.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Dijkhuizen was ruim een jaar trainer van NAC. Vorig voetbalseizoen liep hij op een haar na promotie mis met de club. De afgelopen maanden draaide NAC erg matig. De club staat bij het ingaan van de winterstop slechts achtste in de Jupiler League.

Wachten op privacy instellingen...

'Combinatie niet optimaal'Technisch directeur Hans Smulders geeft uitleg over het ontslag: "Toen Marinus vorig seizoen werd aangesteld als hoofdtrainer van NAC, was hij voor ons de juiste persoon op de juiste plek. Zijn aanpak sloot goed aan op wat de ervaren, maar lastige, selectie van vorig seizoen nodig had."
Maar de selectie van NAC is nu een stuk jonger en volgens Smulders past Dijkhuizen daar niet goed bij. "Wij zijn tot het inzicht gekomen dat deze combinatie in het huidige seizoen niet optimaal is. De intentie was daarom om de samenwerking na dit seizoen niet voort te zetten. Op basis hiervan lijkt het ons ook niet de juiste koers om wel op de korte termijn met elkaar door te gaan. Dat dit een vervelende beslissing is, dat moge duidelijk zijn."
Reactie Dijkhuizen Tegen BN DeStem zegt Dijkhuizen dat het ontslag hem veel pijn doet. Hij voelt zich gepiepeld en zegt teleurgesteld te zijn in de handelswijze van de Bredase voetbalclub. En dat het zo vlak voor de kerstdagen gebeurt, vindt hij mensonterend en respectloos.
Wie volgt 'm op?Vlak voor kerst kan NAC dus alweer op zoek naar een nieuwe trainer. Het ontslag van Dijkhuizen past in een mooi rijtje. De afgelopen jaren hield namelijk geen enkele trainer van NAC het lang vol.
De club zegt 'op korte termijn' een opvolger te willen presenteren. Om tien uur vrijdagochtend geeft NAC meer tekst en uitleg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.