Intertoys in Tilburg ontruimd wegens brand in plafond

23 december 2016 om 13:19 • Aangepast 21 november 2020 om 05:00
nl
Speelgoedwinkel Intertoys op het Pieter Vreedeplein in Tilburg is vrijdagmiddag rond twaalf uur ontruimd. Medewerkers zagen rook uit de plafondplaten komen. Ook de naastgelegen Media Markt werd ontruimd. Rond één uur werden de winkels weer vrijgegeven. Uit het onderzoek bleek dat de motor van het ventilatiesysteem kapot was.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De brandweer kreeg rond tien over twaalf een melding dat er rook uit het plafond kwam en rukte met veel wagens uit. Het personeel moest de winkel direct verlaten. De Intertoys bevindt zich in de kelder van het winkelcentrum en ook de Xenos, Media Markt en een supermarkt werden ontruimd. Verkeer dat de naastgelegen parkeergarage in wilde, werd tegengehouden.

Wachten op privacy instellingen...

Geen vuurhaardDe brandweer kon geen vuurhaard vinden en denkt dat kortsluting de oorzaak was. Op dit moment wacht de brandweer op elektriciens. Als die kunnen bevestigen dat het om een elektrisch probleem gaat en dit kunnen repareren, gaan de winkels weer open. Zo niet, dan gaan ze verder onderzoeken.

Wachten op privacy instellingen...

Er zijn geen gewonden gevallen en het is erg druk voor de winkel. Veel mensen doen vrijdag kerstinkopen en bezoeken de winterkermis in het centrum van Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.